26-07-2017 tarihinde eklendi
İsrail Askerleri Mescidi Aksa Etrafında Namaz Kılanlara Saldırdı
Siyonist İsrail güçlerinin Mescidi Aksa etrafında namaz kılanlara karşı saldırıda bulunduğu bildirildi.

Siyonist güçleri dün gece Mescidi Aksa etrafında  yatsı namazını kılan Filistinlilere saldırırken saldırıda onlarca Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
 
Irkçı İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın kapısı önünde yatsı namazı kılan cemaate yaptığı saldırıda 13 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Aksa’nın Aslanlı (Esbat) kapısında kılınan yatsı namazının ardından harekete geçen ırkçı rejim polisi, cemaate ses bombası, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Filistin Kızılayı müdahale esnasında 13 Filistinlinin yaralandığını belirtti.
 
Görgü tanıkları, polisin gazetecileri işlerini yapmaktan alıkoyduğunu ve bir foto muhabirini darbettikten sonra gözaltına aldığını belirtti. Polisin ayrıca ambulansla hastaneye götürülen bir yaralıyı da gözaltına aldığı kaydedildi.
 
Bilindiği gibi terör rejimi İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa’da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi şehit etmiş, olayda yaralanan 2 İsrail polisi ise kaldırıldıkları hastanede ölmüştü. Olayın ardından Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Mescidi Aksa’nın iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti. Irkçı İsrail bu şekilde, Aksa Vakfınca kontrol edilen Mescidi Aksa’da kontrolü ve egemenliği ele geçirmek istiyor.
 
Filistin halkı, metal arama dedektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor.
http://www.caferider.com.tr/israil-askerleri-mescidi-aksa-etrafinda-namaz-kilanlara-saldirdi_h19722.html