07-08-2017 tarihinde eklendi
Washington Post: Suud Rejim İnsan Haklarına Aykırı Davranıyor
Washington Post gazetesi dünkü haber manşetinde Suud rejiminin kendi vatandaşlarına yönelik hukuksuz ve insan haklarına aykırı saldırı ve uygulamalarını konu edinerek Suud rejiminde önemli siyasi değişimlerin yaşanabileceğini kaydetti.

Haberde saray darbesi ile Arabistan’ın yeni veliahdı olan Muhammed bin Selman’ın Suud rejimini petrole bağımlılıktan kurtarmak istediği vurgulanırken; “Suud rejimi halen karanlık dönemini atlatmış değil. İnsan hakları ve beyan özgürlüğü gibi konularda bu ülke çok kötü bir durumdadır. Bu şartlar altında hiçbir ülke farklı renklerden oluşan modern bir devlet halini alamaz” ifadeleri kullanıldı.
 
Haberde aynı zamanda Suud rejimindeki insan haklarının vahim durumuna işaret edilerek; “Suudi Arabistan’ın Şiilerinden olan 14 gencin sadece Al-i Halife rejimine muhalefetten dolayı idama mahkum edilmeleri Suudi Arabistan’daki geri kalmışlığı göstermektedir” denildi.
 
Suud rejimi idama mahkum edilen 14 genci terörist olmakla suçlarken İnsan Hakları örgütleri 14 Şii gencin Suud rejimi tarafından işkenceye maruz kaldıklarını belirtmekte.
 
İdama mahkum edilenler arasında yer alan Avamiye bölgesinden 21 yaşındaki Müçteba Al-i Suyket rejim karşıtı gösterilere katıldığı gerekçesiyle Demam havaalanında tutuklanmış ve idama mahkum edilmiştir.
 
İnsan Hakları aktivistleri tarafından hazırlanan raporda; Müçteba Sukyet’in rejim tarafından uykusuz bırakıldığı, vücudunda sigara yanıklarının olduğu ve darp izlerinin bulunduğu ifade edildi.
http://www.caferider.com.tr/washington-post--suud-rejim-insan-haklarina-aykiri-davraniyor_h19792.html