24-08-2017 tarihinde eklendi
'Trump savaşın fitilini daha da ateşleyecek'
Trump’ın açıkladığı yeni Afganistan stratejisi, ülkede farklı tepkilere neden oldu.

Trump’ın açıkladığı yeni Afganistan stratejisi, ülkede farklı tepkilere neden oldu. 
 
 Orta Asya uzmanı Ahmed Saeedi, yeni stratejinin ABD’nin Afganistan’da kalıcı olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.
 
 Saeedi, ABD’nin Afganistan’daki asker sayısını artırmasının Afganların derdine deva olmayacağını söyledi.
 
 Saeedi, 'ABD’nin Afganistan’a ilave asker göndermesi, savaşın fitilini daha da ateşleyecek gibi görünüyor' değerlendirmesinde bulundu. 
 
 İslâm düşmanı Trump, seçim öncesi Afganistan’ın 'ümitsiz vaka' olduğu yorumunda bulunmuş ve eski Başkan Obama’nın bu ülkeye ilave asker gönderme kararını eleştirmişti.
 
 ABD Başkanı Trump'ın, Afganistan'ı işgal stratejisini, 1972’de Afganistan’ın başkenti Kabil’de çekilmiş, Batılı tarzda kıyafetler giyen Afgan kadınlarının yer aldığı bir fotoğraf etkiledi.
 
 Ulusal Güvenlik Danışmanı HR McMaster’ın, Trump’ı Afganistan’a ilave asker gönderme konusunda ikna etmek için Afganistan’ın başkenti Kabil’de 1972’de çekilmiş mini etek giyen kadınların da yer aldığı siyah-beyaz fotoğrafı gösterdi.
 
 Danışman McMaster’ın, Trump’ı bir zamanlar Afganistan’da var olduğu iddia edilen Batılı tarzda hayatın ülkeye tekrar getirilebileceğine ikna etmek için fotoğrafı gösterdiği belirtildi.
http://www.caferider.com.tr/-trump-savasin-fitilini-daha-da-atesleyecek---_h19890.html