06-09-2017 tarihinde eklendi
Arabistan kralı İran ve Şiiler hakkındaki tüm yayınların durdurulmasını istedi
Ray al-Yovm gazetesinin yazdığına göre, Arabistan kralı Salman b. Andulaziz yayın kuruluşları ve resmi dairelere gönderdiği bir emirle İran ve Şiiler aleyhinde yapılan tüm yayınların durdurulmasını istedi.

Suudi Arabistanlı yetkilerin yakında Tahran’ı ziyaret etme kararı aldıkları bir dönemde gelen bu adımın, Arabistan’ın Suriye, Irak ve Yemen’de gelen başarısızlıklarından sonra İran ve Şiilerle ilişkilerini düzeltmek istediğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
 
Bu yasak kararın Arabistan’la bağlantılı medya kuruluşları ve kişileri de kapsadığı belirtilen yazıda özellikle sosyal medyanın da buna riayet etmesi istendi.
 
Ray al-Yovm’un yazdığına göre, özellikle bu yılki hac merasiminde İranlı ve Şii hacılara Arabistanlı yetkililerin ve görevlilerin çok iyi davrandığı, bu değişimi İranlı makamların da dile getirdiği kaydedilen haberde, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi’nin Arabistanlı diplomatlara vize verildiğini ve yakında İran’ı ziyaret edecekleri açıklamasına da yer verildi.
 
Ayrıca Arabistan düştüğü Yemen bataklığında İran’ın yardımı olmadan çokmanın zor olduğunu
http://www.caferider.com.tr/arabistan-krali-iran-ve-siiler-hakkindaki-tum-yayinlarin-durdurulmasini-istedi_h19950.html