12-09-2017 tarihinde eklendi
Mısırlı Aktivistler Yemen Halkı İçin İmza Kampanyası Başlattı
Mısırlı aktivistler; eğer Amerika Yemen işgalini desteklemeseydi bugün Yemen böylesi bir facia yaşamayacaktı. Hepimiz Arap dünyasında Yemenliyiz ve hak ortaya çıkıp batıl yok olmadıkça mücadelemize devam edeceğiz.

Mısır’da sosyal medya aracılığı ile başlatılan; “Suudi Arabistan’ın Yemen işgalini durdurmak için 1 milyon imza toplama” kampanasında Suudi Arabistan’ın Yemen işgalini ve halkın çektiği acıları gösteren görüntüler yayımlandı.
 
Mısırlı Aydınlar Suudi Arabistan’ın Yemen İşgalini Sonlandırmasını İstedi
 
Mısırlı siyasiler ve aktivistler başlatılan bu kampanya ile Suudi Arabistan medyası ve diğer işgalci ülkelerin Yemen halkına yönelik cinayetlerini Myanmar’da yaşanan katliamlar ile örtmek istemelerine karşı çıkarak Yemen’de yaşanan katliamlara dikkat çekmekteler.
 
Yemen Halkının Mazlumiyetini Tüm Dünyaya Duyurmak
 
Kampanyanın kendi resmi sayfasında toplanan imzalarda Suudi Arabistan ve diğer işgalci kuvvetlerden Yemen halkına yönelik cinayetlerini durdurmaları istenirken; “Biz hukukçular, aydınlar, gazeteciler, sanatçılar, yazarlar, medya sahipleri ve İslam dünyasının genel düşünürleri olarak Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen halkına yönelik işgallerini durdurmalarını istiyoruz. Bizler mazlum Yemen halkının sesini tüm dünyaya duyurarak Yemen’de işlenen cinayetlere sessiz kalan ve bu cinayetleri işlenmesi için yeşil ışık yakan tüm uluslararası kurumları baskı altına almak istiyoruz” ifadeleri yer aldı.
 
Yemen Halkına Yönelik Utanç Verici Saldırılar Durdurulsun
 
Bizler tüm Arap coğrafyasına Yemen halkının mazlumiyetini göstererek, Araplardan Suudi Arabistan’ın Yemen’de kadın, çocuk, yaşlı tüm sivilleri hedef alan kanlı cinayetlerini engellemelerini istiyoruz. Bu zalim savaşa karşı sesimizi yükseltme ve bu utanç verici savaşı durdurma vaktimiz gelmiştir.
 
Eğer Amerika Yemen işgalini desteklemeseydi bugün Yemen böylesi bir facia yaşamayacaktı. Hepimiz Arap dünyasında Yemenliyiz ve hak ortaya çıkıp batıl yok olmadıkça mücadelemize devam edeceğiz.
 
Mısır’da Suudi Arabistan’ın Yemen işgalini sonlandırması için imza kampanyası başlatılırken Yemen hakkında Dünya Sağlık Örgütünün yayımlanan son raporunda; Yemen’de veba salgının hızlı bir şekilde yayıldığı ve yarım milyon insanın bu salgından etkilendiğini belirtti.
http://www.caferider.com.tr/misirli-aktivistler-yemen-halki-icin-imza-kampanyasi-baslatti_h19972.html