13-09-2017 tarihinde eklendi
AB Terör Uzmanından Önemli Uyarı: DEAŞ Halen Aktif Durumda
AB’nin terör ile mücadele koordinatörü; Irak ve Suriye’de 5 binin üzerinde Avrupalının IŞİD saflarında savaştığını belirtti.

AB’nin terör ile mücadele koordinatörü Gile Dorokhov, Alman gazetesine yaptığı açıklamada; IŞİD hilafetinin yok edildiğini belirterek, “Ancak bu örgüt internet ortamında halen canlı” ifadelerini kullandı.
 
Yaptığı açıklamada önemli uyarılarda bulunan Dorokhov, IŞİD terör örgütünün hilafetinin fiziki anlamda yok edildiğini ancak internet ortamında hala aktif olduğunun altını çizerek; “IŞİD’in fiziki anlamda yok edilmesi ile IŞİD tehdidinin ortadan kalktığını düşünmek çok büyük bir hata olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
IŞİD terör örgütünün strateji değişikliğine gittiğini belirten Avrupalı terör uzmanı; “Artık bu terör örgütü Avrupa’daki taraftarlarını Irak ve Suriye’ye çağırmıyor. Yaşadıkları yer neresi ise orada eylem yapmalarını istiyor. IŞİD terör örgütü Irak ve Suriye’de ne kadar baskı altında olursa o derece Avrupa’da terör eylemi yapma potansiyeli artmakta. IŞİD bu şekilde iki amaç taşımakta. İlki intikam almak diğeri ise halen hayatta olduğunu göstermek” açıklamasını yaptı.
 
IŞİD terör örgütünün maliyeti az ve daha küçük eylemler ile varlığını sürdürmek istediğini kaydeden Dorokhov, internet başında IŞİD’e sempati duyanların rahatlıkla bu eylemleri gerçekleştirebilecekleri uyarısında bulundu.
 
“Terörün kısaca tarihine baktığımızda bir terör örgütünün merkezi zayıfladığında birçok küçük yeni dalların örgüt içerisinde şekil almaya başladığını görmekteyiz” diyen Avrupalı terör uzmanı, IŞİD terör örgütünün Avrupa’daki eylemlerinde artış olabileceğini söyledi.
 
Son olarak Irak ve Suriye’de 5 binin üzerinde Avrupalının IŞİD saflarında savaştığını belirten Dorokhov; “Bunların arasından 1500 kişi ülkelerine geri dönerken bin kişi ise öldürüldü. Geri kalan 2500 kişi ise büyük bir ihtimalle Irak ve Suriye’de öldürülecektir ya da IŞİD tarafından infaz edileceklerdir” ifadelerini kullandı.
http://www.caferider.com.tr/ab-teror-uzmanindan-onemli-uyari--deas-halen-aktif-durumda_h19975.html