18-09-2017 tarihinde eklendi
Myanmar Başkomutan'dan Arakan Hakkında Küstah Açıklama
Myanmar Başkomutanı Min Aung Hlaing Arakan'da yaşanan insani dram için Müslümanları suçladı.

Arakan'da yaşanan budist zulmü devam ediyor. Yüzbinlerce müslüman Bangladeş'e sığınmak zorunda kalırken, ölü sayısı binleri geçti. Nobel Ödüllü Myanmar lideri Aung San Suu Kyi konu ile ilgili sessizliğini ve duyarsızlığını korumaya devam ederken, Myanmarın içinden küstah bir ses yükseldi katliamları meşrulaştırmak için.
 
Myanmar Başkomutan'dan Arakan hakkında küstah açıklama
 
"ÜLKEDE ÜS KURMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Myanmar Genel Kurmay Başkanı Min Aung Hlaing yaşanan katliamlar ve insani dram ile iligili açıklama yaptı. Açıklamada Arakanlı müslümanları suçlayan Myanmarlı komutan, "Aşırıcı militanlar Arakan'da üs kurmaya çalışıyorlar." dedi.
 
Hlaing açıklamasında "Arakan olarak tanınmak istediler ancak onlar hiçbir zaman Myanmar'da bir etnik grup olmadılar. Bengalliler konusu ulusal bir mesele ve biz gerçeği tesis etmek için birleşmek zorundayız." dedi.
 
Myanmar Başkomutan'dan Arakan hakkında küstah açıklama
 
Myanmar hükümeti ve ordusu Arakanlı Müslümanlar'ın ülkeye uzun zaman önce gelen Bangladeşli kaçak göçmenler olduğunu savunuyor. Genel Kurmay Başkanı Hlaing sosyal medya hesabından bu yönde bir açıklama yaptı.
 
 
Myanmar Başkomutan'dan Arakan hakkında küstah açıklama
 
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
 
Mynamar yönetim ve ordusunun pişkinliği durmaksızın devam ederken, dünyanın dört bir yanından gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. Hemen hemen her gün onlarca gösteriler farklı ülekelerde düzenlenirken uluslararası arena da insani drama tepki gösteriyor.
 
 
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de haftasonu yaptığı açıklamasında şiddet olaylarına göz yummakla eleştirilen Myanmar'ın Nobel Barış Ödüllü fiili lideri Aung San Suu Kyi'ye seslenmiş, askeri operasyonları durdurmak için ülkenin lideri Suu Kyi'nin önünde son bir şans bulunduğunu söylemişti.
 
http://www.caferider.com.tr/myanmar-baskomutan-dan-arakan-hakkinda-kustah-aciklama_h20000.html