20-09-2017 tarihinde eklendi
Dünya Genelinde 40 Milyon Modern Köle Yaşıyor
Uluslararası Çalışma Örgütü yaptığı çalışmada, günümüzde modern köleliğin yaşandığını belirterek, dünya genelinde 40.3 milyon insanın 'modern köle' olduğunu ifade etti.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yaptığı araştırmada, dünya genelinde 40.3 milyon insanın modern kölelik koşullarında yaşadığını açıkladı.
 
Washington Post'ta yer alan habere göre, ILO, veriler arasında farklılıklar olacağını belirterek, Birleşmiş Milletler'in geniş kapsamlı çalışmasında dahi bazı ülkelerin ve alt ulusal bölgelere ait verilerin eksik olduğunu ifade etti.
 
Çatışmaların olduğu bölgelerin araştırmanın kapsamında olmadığı belirtilerek, Suriye ve kuzey Nijerya'ya dair araştırma yapılamadığı açıklandı.
 
ILO'nun yaptığı Modern Köleliğin Küresel Tahminleri çalışmasında, köleliğin her bölgede yaşandığı belirtildi. Modern köleliğin çoğunun Asya ve Pasifik bölgesinde yaşandığı vurgulanırken, en yaygın olarak da Afrika bölgesinde var olduğu ifade edildi.
 
Araştırmacılar ulaşılamayan alanlar için yeni bir metodoloji gerektiğini belirterek, özellikle göçmenlerin de bu kapsama alınması gerektiğini vurguladı. ILO, yapılan küresel ölçekli araştırmaların özellikle emek sömürüsünün önüne geçmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Raporun sadece oranları değil, modern kölelikte yaşam koşullarını da anlattığı belirtilen açıklamada, 28.7 milyon kadının kölelik koşullarında çalıştığı, toplamın yüzde 71'ine denk geldiği belirtildi. Her dört modern köleden birinin 18 yaş altı olduğu belirtilen raporda, köleliğin farklı çeşitleri olduğu söylendi. 24.9 milyon insanın zorla emek sömürüsünden geçtiği belirtilerek, yüzde 64'ünün özel sektörde çalışanlar olduğu aktarıldı.Özellikle ev işçileri, inşaat işçileri ve tekstil işçilerinin yoğun sömürüye maruz kaldığı belirtildi. Yüzde 19'un çalışırken cinsel istismara uğradığı belirtilen raporda, zorla yapılan evliliklerinin oranının da yüzde 38'e çıktığı belirtildi.
http://www.caferider.com.tr/dunya-genelinde-40-milyon-modern-kole-yasiyor_h20008.html