25-09-2017 tarihinde eklendi
İran hava sahasını Barzani’ye kapattı
İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi, aldığı acil bir kararla ülkenin hava sahasını Irak kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne kapattı.

Milli Güvenlik Yüksek Konsey Sözcüsü Keyvan Husravi, “Irak merkezi hükümetinin isteği doğrultusunda İran’ın Irak Kürdistanı’ndaki Erbil ve Süleymeniye havalimanlarına yönelik tüm uçuşlarıyla bu kentlere doğru ülkenin hava sahasından geçen uçuşların hepsi durduruldu” ifadelerinde bulundu.
 
Irak’ın İran’dan Kürdistan Bölgesel Yönetimi’yle tüm sınırlarını kapatma talebinde bulunmasına ilişkin Milli Güvenlik Yüksek Konseyi’nin olağanüstü toplantısına işaret eden Husravi, şu açıklamalarda bulundu: Barışçıl siyasi çabaların sonuçsuz kalmasıyla birlikte Irak Kürdistan’ı yöneticilerinin referandumu yapmaya ısrarcı olması göz önünde bulundurularak Irak merkezi hükümetinin isteği doğrultusunda İran’ın hava sahası IKBY üzerine kapatıldı.
 
Milli Güvenlik Yüksek Konsey Sözcüsü son olarak, “Irak Kürdistanı’nın bazı yetkililerinin aldığı aceleci kararlar, Irak Kürtlerinin bu ülkedeki yapıcı rolünü kısıtlayarak bu bölgeyle birlikte Irak ve Ortadoğu’nun büyük bir kısmının güvenliğini ciddi sorunlarla yüzleştirecek” şeklinde konuştu.
http://www.caferider.com.tr/iran-hava-sahasini-barzaniye-kapatti_h20024.html