05-10-2017 tarihinde eklendi
CAFERİDER (Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği) tarafından Halkalı’da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce kişi katıldı.

İSTANBUL- 30 Eylül 2017- Cumartesi günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1378. yıl dönümünde törenlerle anıldı.
 
Halkalı’da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılan Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel de bir konuşma yaptı “Allah'ın selamı mağfireti bütün toplumun üzerine olsun. Çok kıymetli protokol, değerli hanımefendiler, beyefendiler; yaklaşık on dört asır evvel Kerbela'da yaşanan o matemi hep beraberce bugün burada kalbimizde hissediyoruz ve ben bu güzide toplumu selamlıyorum. 
 
Kerbela'dan ders çıkarmak ve Kerbela'yı anlamak Hüseyince yaşamak ve Hz. Hüseyin'e Ehl-i Beyt'ine yapılan o haksızlık karşısında onun adalet duruşunu pak ve hakkaniyet duruşunu saygıyla selamlıyorum.  Allah'ın sevgisi, mağfireti, selamı üzerinize olsun; Allah'a emanet olunuz.” dedi.
http://www.caferider.com.tr/_h20053.html