05-10-2017 tarihinde eklendi
İsrail Yemen’in Askeri Gücünün Artmasından Endişeli
İsrail’e ait bir televizyon kanalı Tel-Aviv siyasi ve emniyet yetkililerine dayandırdığı haberine göre; “İsrail’in sürekli olarak Lübnan, Suriye, Sina Çölü ve Gazze’de karşı karşıya olduğu tehditlere bu kez yenisi eklendi ve bu yeni üye İsrail’i füze ile tehdit eden Yemen’deki Ensarullah Hareketidir.” dedi.

İsrailli bu kanal tarafından tam bilgi kaynağı olarak tanıtılan bu kaynaklar ayrıca şu açıklamalarda bulundular: Sanki Hamas ve Hizbullah yetmezmiş gibi bir de Yemen’deki Husiler İsrail’i füze ile vurmakla tehdit etmektedir ve Husilerin sözcüsü General Aziz Raşit birkaç gün önce yayımladığı bildiride şu ilamda bulundu; İsrail Yemen’e yönelik müdahalelerini sürdürecek olursa Husiler füzelerle İsrail’in güneyindeki Elat’da bulunan askeri üssünü, yine Eritre askeri üssünü ve Kızıl Deniz’deki gemilerini vuracaktır.
 
Siyonist Rejim televizyonu haberin devamında şu ifadelere yer verdi: Bu, Husilerin İsrail’e yönelik ilk tehdidi değil. Yemenliler geçtiğimiz Mayıs ayında da Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Riyad’a ulaşmasından birkaç saat önce bu şehri füzelerle hedef alarak güçlerini göstermişlerdi. Husiler geçmişte gemisavar füzelere sahip olduklarını göstermiş ve bunu attıkları füzenin Suudi ve BAE gemisine nasıl isabet ettiğini gösteren kısa bir video yayınlayarak ispatlamışlardır. İsrail deniz kuvvetlerinin sürekli olarak Elat Limanı çevresinde yelkenlileri bulunmaktadır bu nedenle Husilerin tehdidinin İsrail’i endişelendirmesi çok doğaldır.
 
Yemen Ordusu yetkilisi Albay Aziz Raşit Hamis el-Sumeyra televizyonuna verdiği röportajda şu açıklamalarda bulundu: İsrail’in Eritre’de kiraladığı ve askeri üs olarak kullandığı Dehlek ve Fatıma adaları Yemen ordusunun deniz füzelerinin hedefindedir. Bu tehdidin ve İsrail’in askeri üslerini füzelerin hedefi olarak seçmemizin nedeni bu rejimin Yemen’e yönelik müdahalelere katılmasıdır. Askeri koşulların değişmesi durumda her türlü ihtimale hazır olun.
 
Aziz Raşit Hamis daha sonra şu hatırlatmada bulundu: Yemen inkılabının lideri şu vurguda bulunmuştu; Yemen’de deniz füze hattı hazır durumda ve Kızıl Deniz’de Arabistan ve Batı Afrika sahillerini hedef almış durumdadır.
 
Raşit daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Yemen, deniz kuvvetleri askeri gücünü bölge standartlarına yükseltmeyi başardı ve bu başarı müdahalecileri şaşkına çevirmiş ve gelişmiş silah ve mali yönden dünyanın en fakir ülkesine yönelik zafer planlarının tamamını alt üst etmiştir.
http://www.caferider.com.tr/israil-yemenin-askeri-gucunun-artmasindan-endiseli_h20066.html