06-10-2017 tarihinde eklendi
'1979 İslam Devrimi'nden bu yana genelkurmay başkanı düzeyindeki bu ilk ziyaret, bizi sevindirmiştir'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Partisinin Balgat’taki genel merkezinde konuşan Karamollaoğlu, konuşmasına ABD’nin Las Vegas eyaletiyle aynı gün Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleşen terör saldırılarını lanetleyerek başladı. Las Vegas’taki saldırı sonrası Amerikalıların şaşkın olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “Hayat hakkı en kutsal haktır. İster camiyi, ister kiliseyi, ister Şam’ı, ister Vegas’ı hedef alsın, terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bizim inancımıza göre ‘masum bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş’ gibidir” dedi.
 
 DÜNYANIN HİÇBİR YERİ GÜVENLİ DEĞİL
 
 Dünya genelinde 2016 yılı içerisinde 13 bin 400 terör saldırısının gerçekleştiğini belirten Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Bu saldırılarda 34 bin kişi hayatını kaybetmiş. 2016 yılında teröre hedef olan ülke sayısı ise 104! Bu vahim tablo şunu gösteriyor: Artık terörün kimi, nerede, nasıl hedef alacağı belli değil. Terör, bütün insanlığın ortak problemidir. Dünyanın bir bölgesi kaos içindeyken diğer bölgesi güvenlik içinde olamaz. Terörü İslam’la özdeşleştirme çabalarından vazgeçilmelidir. İslam, barış dinidir. Birtakım karanlık örgütlerin bu tür insanlık dışı saldırıları üstlenmiş olması bu gerçeği değiştirmez. Bütün devletler teröre karşı ortak bir duruş ortaya koymalı, bu duruşunda samimi olmalıdır. Gerçekten terör önlenmek isteniyorsa Ortadoğu’da yürütülen vesayetler savaşına son verilmeli, ‘benim teröristim iyidir, o yüzden desteklenmelidir’ anlayışından vazgeçilmelidir.”
 
 FRANSA’DAKİ BU SON SALDIRI AVRUPA’NIN YENİ SOLİNGENİ’DİR
 
 Fransa’nın Mulhouse şehrinde çıkan yangında üçü Türk beş kişinin hayatını kaybettiğini de hatırlatan Karamollaoğlu, “1 Ekim, Dünya Çocuk Günü’ydü. Maalesef ölenlerden 4’ü çocuktu. Savaşlar, çatışmalar, kin ve nefret ortamı yüzünden her gün 16 bin çocuk hayatını kaybediyor. 2014 yılında aynı şehirde yine yangın çıkmış, üç kişilik Türk aile hayatını kaybetmişti. 1993 yılında 8 Türk vatandaşının yanarak hayatını kaybettiği Solingen faciasını unutmadık. Fransa’daki bu son saldırı Avrupa’nın yeni Solingeni’dir. Avrupa’da son dönemde hızla yükselen faşizmin, ırkçılığın, İslam düşmanlığının bir sonucudur. Maalesef terör bahanesi üzerinden Avrupa’da ırkçılık çok hızlı bir şekilde yükseliyor. 2011-2016 yıllarında Avrupa’da yaşayan Türkler, 755 ırkçı saldırıya maruz kaldı. Sadece Almanya ’da bu yılın ilk üç ayında Müslümanlara karşı gerçekleşen saldırı sayısı 208! Son bir yıl içinde Almanya’da ırkçı saldırılara maruz kalan cami sayısı 42! Bu yüzden endişeliyiz. Müslümanlara demokrasi, insan hakları dersi vermeye kalkan Avrupa önce kendi utancıyla yüzleşmelidir” diye konuştu.
 
 80 MİLYON 1 KİŞİDEN BÜYÜKTÜR!
 
 TBMM ’nin uyum yasaları ile ilgili önemli bir sınav vereceğini de söyleyen Karamollaoğlu şunları kaydetti: “Şimdiden uyarıyoruz; uyum yasalarında ‘güç bende, yeterli çoğunluğum var, istediğimi yaparım’ mantığı ile hareket edilmemelidir. Nasıl ki dünya 5’ten büyükse Türkiye’de 1’den büyüktür. Meclis 1 kişinin, 2 kişinin değil, 80 milyonun temsilcisidir. Hiçbir kişi, kurum veya makamın vesayeti altına sokulmamalıdır. Bu yüzden AK Parti’nin değil, Türkiye’nin geleceği düşünülerek hareket edilmelidir. Milleti kutuplaştırıcı değil, kucaklaştırıcı bir yaklaşım ortaya konulmalıdır. Gücün hukukunu değil, hukukun gücünü koruyan yasaları hayata geçirmelidir.”
 
 MECLİS HIZLI DEĞİL DOĞRU ÇALIŞSIN
 
 TBMM’nin yeni dönemiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, “TBMM millet iradesinin yegane tecelligâhıdır. Demokrasilerde çözümün nihai adresidir. Meclis ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlenir. Milletin beklentilerine cevap verdiği, milletin lehine kanunlar çıkardığı ölçüde itibar kazanır ya da kaybeder. Biz TBMM’den yeni dönemde bu beklentiye uygun bir çalışma bekliyor ve istiyoruz. Deniyor ki, ‘Efendim Meclis yeni dönemde çok hızlı çalışacak.’ Niye? İçtüzük değiştirildi. Milletvekilleri artık öyle istedikleri zaman konuşamayacak. Konuşma hakkı alsalar bile 5 dakikadan fazla uzatamayacak. İyi de Türkiye’nin problemi zaten konuşamamak. Gazeteci konuşamıyor, akademisyen konuşamıyor, işçi konuşamıyor, işveren konuşamıyor. Artık milletvekili de konuşamayacak. Biz, Meclis’in hızlı çalışmasını değil, düzgün çalışmasını istiyoruz. Çünkü bu ülke geçmişte üzerinde yeterince düşünülmeden, konuşulmadan, alelacele çıkarılmış düzenlemelerden çok çekti!” şeklinde konuştu.
 
 BU TEMASLARI ÖNEMSİYORUZ
 
 Genelkurmay Başkanı Akar’ın İran temaslarına da değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Bu, 1979 İran İslam devriminden bu yana, genelkurmay başkanı seviyesinde ilk ziyaretti. Biz bu temasları çok olumlu ve önemli buluyoruz. Her ne kadar geç kalınmış olsa da bu temaslar bizi sevindiriyor. Çünkü mesele bizim meselemizdir. Çözüm de başkalarının telkinleriyle değil, bizim irademizle gerçekleşmelidir. Binlerce km ötedeki Washington, Brüksel, Londra, Paris’te değil, Ankara’da, Tahran’da, Bağdat’ta, Erbil’de bir araya gelerek çözülmelidir.”
 
http://www.caferider.com.tr/-1979-islam-devrimi-nden-bu-yana-genelkurmay-baskani-duzeyindeki-bu-ilk-ziyaret-bizi-sevindirmistir---_h20069.html