07-10-2017 tarihinde eklendi
Esad: Irak’ın Egemenliğini Tehlikeye Sokacak Her Türlü Girişime Karşıyız
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran İslami Şura Meclisi’nin Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alaaddin Borucerdi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Irak’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehlikeye atacak herhangi bir girişime tamamen karşı olduğunu dile getirdi. Heyetlerin de eşlik ettiği görüşmenin ardından İran’ın, sadece terörle mücadelede değil aynı zamanda ülkeyi yeniden inşa etme konusunda Suriye’ye destek vermeye devam edeceği kaydedildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran İslami Şura Meclisi’nin Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alaaddin Borucerdi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) düzenlenen bağımsızlık referandumuyla ilgili açıklamada bulundu.
 
İkilinin, terörle mücadele, bölgede ve uluslararası alanda yaşanan son gelişmeleri ele aldığı belirtildi. Esad ve Borucerdi, Irak’ın veya bölgedeki herhangi bir ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehlikeye sokacak herhangi  bir girişime tamamen karşı olduklarını vurguladı.
 
Öte yandan heyetlerin de eşlik ettiği görüşmenin ardından İran’ın, sadece terörle mücadelede değil aynı zamanda ülkeyi yeniden inşa etme konusunda Suriye’ye destek vermeye devam edeceği kaydedildi.
http://www.caferider.com.tr/esad--irakin-egemenligini-tehlikeye-sokacak-her-turlu-girisime-karsiyiz_h20076.html