12-10-2017 tarihinde eklendi
Ayetullah Eraki: Bölge Ülkeleri Tarafından Yeni Bir Birlik Kurulacak
İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, İran, Irak, Türkiye ve Suriye’den müteşekkil yeni bir birliğin kurulacağını bildirdi.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Eraki, önceki gün Tahran’da düzenlenen ‘İslam dünyasında vahdet ve diplomasi stratejisinin yürürlüğü’ adlı uluslararası oturumun kulisinde muhabirlere  yaptığı açıklamada, bu oturumun  programlarından birinin bölge ülkeleri tarafından  yeni bir birliğin oluşturulması olduğunu belirterek, bu birliğin ilk etapta İran,Türkiye, Irak ve Suriye’den  oluşabileceğini söyledi.
 
Ayetullah Eraki, Lübnan, Katar, Pakistan ve diğer bazı ülkelerin de bu bölgesel birliğe daha sonra katılabileceklerini ve bu birliğin daha fazla ülkeyi de kabul edebileceğini söyledi.
 
Ayetullah Eraki, mezhebi savaşı, bölge ülkeleri ve İslam dünyası içinde ve çeşitli etnikler arasında savaşın ciddi tehlike olduğunu hatırlatarak, ”Bugün Irak’ın parçalanması gündemde ve yarın  Suriye, Yemen, Arabistan ve Mısır gibi ülkelerin parçalanması ve eğer bu süreç devam ederse, bölge ciddi bir tehlike ve tehditle karşı karşıya kalacak’ dedi.
 
Ayetullah Eraki, İslam ülkelerindeki tefrikanın asıl sebebini İslam ülkelerinde karar almalardaki bazı zaaflar olarak nitelerken, ”siyonistler ve Amerikalılar ve müttefikleri de bölge halkını ortadan kaldırmak peşindedirler ve bu güçler bu halkların maddi ve manevi bütün güçlerini  imha etmenin peşindeler, bundan dolayı  bu komplolara karşı birlik ve beraberlik içinde direnmek gerekir’ dedi.
http://www.caferider.com.tr/ayetullah-eraki--bolge-ulkeleri-tarafindan-yeni-bir-birlik-kurulacak_h20102.html