25-10-2017 tarihinde eklendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Ülkelerine Uyarı
Ankara’da düzenlenen “Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’yı ırkçılık konusunda sert dille eleştirdi.

Viyana Havalimanı’nda Türk yolcuların köpeklerle aranması görüntülerine sert tepki gösteren Erdoğan, “Türkiye’ye gelen vatandaşıma kalkıp köpeklerle aratıyorlar. Kendin arayamıyor musun? Ya sen insan değil misin sen ara. Kadınsa kadın polisin arasın. Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunların karakterinde bu var. Ama bir Müslüman’da bu olamaz. Çünkü Müslüman zulmedemez” şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, İzzet Begoviç’in Müslüman olmanın  Müslümanca yaşamanın mücadelesini verdiğini, Batılı insanlara şirin görünmeyi ihanet saydığını hatırlatırken, Batı’nın Müslümanlara yönelik cinayetleri ve ırkçılığa dayalı siyasetlerini eleştirdi.
 
Avrupa’nın gözü önünde binlerce insanın öldürüldüğünü belirten Erdoğan, ”Srebrenitsa bunlardan bir tanesidir. Hala bu yamyamlar yaşıyor.” dedi.
 
”Bizim onun duruş ve asaletinden öğrenecek çok şeyi var. Emperyalistler, kan emiciler sömürmeye devam ediyor. Arakan’ın halini görüyoruz. O güçlü bildiklerimiz bu işi çözemezler mi? Ama ölen Müslüman ise onlar için önemli değil. Terörist Hıristıyanların içinden çıktıysa ses yok.” diyen Erdoğan,  ”Ona sessiz kalan Myanmar’daki Budist terörüne ses çıkarmıyor.  Zulmü trübünlerden seyredenler değişmedi. Sahile vuran masum çocuk bedenleri Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır.” dedi.
 
Erdoğan, konuşmasının devamında ”Bugün Avrupa’nın hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Irkçılığın arttığı, Neonazi partilerinin hükümet ortağı olduğu bir Avrupa felakete sürükleniyor demektir. Şu anki manzara bir kıyamet senaryosunu çağrıştırmaktadır. İslam karşıtlığı üzerinden siyaset kimseyi bir yere taşımaz. Türkiye Avrupa’ya muhtaç değil, asıl muhtaç olan Avrupa’dır. Giderek kronikleşen sorunlarının reçetesi Türkiye’dir. Türkiye’nin tam üyeliğidir. Bu böyle biline. Türkiye altını çizerek ifade ediyorum. Bunun için onurundan asla taviz vermeyecektir.” dedi.
http://www.caferider.com.tr/cumhurbaskani-erdogandan-avrupa-ulkelerine-uyari_h20200.html