25-10-2017 tarihinde eklendi
Bahreyn Halkı Âl-i Halife Rejimini Protesto Etti
Bahreyn halkı önceki gün akşam saatlerinde başkent Maname'de gösteri düzenleyerek, Âl-i Halife rejiminin sindirme girişimi ve şiddetin devam etmesini protesto ettiler.

Press TV'nin bildirdiğine göre bu gösterilere katılanlar Bahreynli din alimlerine yönelik tutuklama ve sindirme eylemlerine son verilmesini, ülkenin önde gelen din alimi Şeyh İsa Kasım'ın ikametgahı çevresindeki abluka eyleminin sonlandırılmasını ve siyasi tüm tutukluların serbest bırakılmasını istediler.
 
Âl-i Halife rejimi güçlerinin göz yaşartıcı gazlar ve joplarla şiddete baş vurarak bu gösterileri sindirmeye çalıştılar.
 
Bahreyn 14 Şubat 2011 tarihinde halkın yönetime karşı kıyam ve inkılabına sahne olmuş ve o tarihten şimdiye kadar devam etmekte. Halk ülkede adalet ve özgürlüğün sağlanmasını, halkın kendi yönetimini seçme yetkisine sahip olmasını istemekte.
 
Şubat 2011 tarihinde Bahreyn devriminin başladığı tarihten şimdiye kadar 15 bin kişinin tutuklanarak hapse atıldığını ve tutukluların çok kötü koşullar altında bulunduklarını bildirdi.
 
Bahreyn İnsan Hakları Barış Kurumu Başkanı, cezaevlerinde tutukluların durumunun her geçen gün daha da kötüleştiğini bildirerek dünya topluluğundan Bahreyn’de tutukluların yardımına koşmalarını istedi.
http://www.caferider.com.tr/bahreyn-halki-l-i-halife-rejimini-protesto-etti_h20206.html