27-10-2017 tarihinde eklendi
İbadi: "En Kısa Sürede IŞİD'in Çöküşünü Göreceğiz"
Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin son IŞİD kalesine taarruzun başlatıldığı açıklamasını değerlendiren Ortadoğu uzmanı Grigoriy Lukyanov, Irak’taki operasyonun mantıklı sona yaklaştığını ama bunun ülke için tüm sorunların bittiği anlamına gelmediğini söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, IŞİD’in Irak’taki son kaleleri olarak gösterilen Rava ve el-Kaim kentlerinin kurtarılması emrini verdi.
 
Sputnik’e konuşan Lukyanov, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “IŞİD üzerindeki askeri zafer, son aylarda öngörülen bir meseleydi. Halihazırda IŞİD’in Irak’ta acı çektiğini görüyoruz. Tüm büyük yerleşimleri kaybetti. Üsleri, altyapısı, kaynakları yok edildi. Şu anda IŞİD’den kalan kısmı yok ediliyor. Yani 2014’te gördüğümüz IŞİD, siyasi haritadan yok oluyor. Bu örgütü, çeşitli ülkelerden birçok gönüllü için çekici yapan faktörler şu anda sıfıra indirgendi. Bu, en kısa zamanda IŞİD’in çöküşünü görebileceğimiz anlamına geliyor”.
 
Ancak bunun, Irak için tüm sorunların bittiği anlamına gelmediğini kaydeden Lukyanov, “Bu sadece başlangıç. Toplumun, devletin konsolidasyon sürecinin başlangıcı. Şu anda ön plana çıkan sorunlar, Irak için daha derin, daha tehlikeli. Bunlar mezhepler arası bölünme, mevcut siyasi örgütler arasındaki çatışma, bölgeler arasındaki karşı durma ve elbette daha uzun zaman boyunca Irak için güncel ve oldukça acılı olacak Kürt sorunu” yorumunda bulundu.
http://www.caferider.com.tr/ibadi---en-kisa-surede-isid-in-cokusunu-gorecegiz-_h20227.html