31-10-2017 tarihinde eklendi
Netanyahu: Balfour bildirisi İsrail’in kuruluşunun temelidir
Siyonist İsrail rejimi başbakanı, Balfour bildirisinin, İsrail’i Yahudi halkının merkezi olarak resmiyete tanıdığını ve İsrail’in kurulmasının temelini oluşturduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada, “İsrail yerleşim bölgesi oluşturmadan ve o uğurda savaşa hazır olmadan İsrail’in kurulması mümkün değildi. Ama kuşkusuz uluslararası hareketlilik Balfour bildirisi ile başladı” dedi.
 
Netanyahu’nun bu hafta Balfour bildirisinin yayınlaşının 100. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek törene katılmak için Londra’ya gidecek.
 
Theresa May, Çarşamba günü İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nda gerçekleştirilen “Başbakan’a Sorular” oturumunda yaptığı açıklamada, “İsrail devletinin kurulmasında sahip olduğumuz rolden dolayı gurur duyuyoruz ve kesinlikle deklarasyonun 100’üncü yılını gururla kutlayacağız.” demişti.
 
İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn İsrail devletinin kuruluşunun yolunu açan Balfour Deklarasyonu’nun ilan edilişinin 100. yıldönümünde düzenlenecek olan yemeğe katılmayacağını açıkladı.
 
May’ın açıklamasına Filistin yönetimi ve Filistinli gruplardan sert tepki gelmiş ve bu açıklama ve Balfour bildirisinden dolayı İngiltere yönetiminden özür dilemesini istemişlerdi.
http://www.caferider.com.tr/netanyahu--balfour-bildirisi-israilin-kurulusunun-temelidir_h20251.html