01-11-2017 tarihinde eklendi
ABD’de Terör Saldırısı: 8 Ölü, 11 Kişi Yaralı
ABD’nin New York şehrinin Manhattan bölgesinde bir kamyonetin kalabalığın arasına daldığı sonrasında etrafa ateş açıldığı bildirildi. ABD basını, terör saldırısında en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Emniyet güçleri, gözaltına alınan saldırganın 29 yaşında Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğunu ve olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı.

New York’ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında terör saldırısı gerçekleştirildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırıda sekiz kişinin öldüğünü duyurdu.
 
Görgü tanıkları, New York’un aşağı Manhattan bölgesinde bulunan ünlü liselerinden Stuyvesant Lisesi yakınlarında silah sesleri duyduklarını, bir saldırganın kamyonetiyle okulun yanındaki bisiklet yoluna tersten girdiğini, daha sonra aracından inerek çevreye ateş açtığını söyledi.
 
New York Polis Departmanı, gözaltına alınan saldırganın Özbekistan asıllı 29 yaşında bir erkek olduğunu ve isminin Sayfullo Saipov olduğunu açıkladı. Polis, saldırganın bacağından vurularak etkisiz hale getirildiğini ve şu anda ismi açıklanmayan bir hastanede tutulduğunu bildirdi.
 
ABD Başkanı Donald Trump saldırıyla ilgili attığı tweette, New York saldırısı, yine hasta ve dengesiz birinin saldırısına benziyor. Yetkililer soruşturmaya devam ediyor. ABD’DE OLMAZ!” dedi.
 
Trump, Twitter’dan paylaştığı diğer mesajda ise, “IŞİD’i, Orta Doğu’da ya da başka bir yerde yenilgiye uğratmamızdan sonra, ülkemize girmesine ya da geri dönmesine izin vermemeliyiz. Yeter!” dedi.
 
Görgü tanıkları bir kaza sonrası araçların birinden çıkan kişinin 2 silah taşıdığını ve sonrasında silah sesleri duyduklarını aktardı.
http://www.caferider.com.tr/abdde-teror-saldirisi--8-olu-11-kisi-yarali_h20261.html