01-11-2017 tarihinde eklendi
Türkiye ve Azerbaycan arasında işbirliği anlaşması imzalandı
Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Azerbaycan Cumhuriyetine düzenlediği ziyarette iki ülke arasında bir çok alanda işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhuriyeti temasları kapsamında iki ülke arasında çeşitli alanlarda 6 anlaşma imzalandı. Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye arasında; yüksek eğitim alanında işbirliği protokolü, eğitim alanında işbirliği anlaşması, tercihli ticaret anlaşması imzalanmasına dair mutabakat zaptı, savunma sanayi alanında işbirliği anlaşması, yem bitkileri, tohum üretimi ve sertifikalanması alanında işbirliği anlaşması, yüksek düzeyli işbirliği konseyi altıncı toplantısı protokolü imzalandı.
 
Anlaşmaların imzalanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhuriyeti  mevkidaşı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, iki ülke arasındaki işbirliğinin süreceğini belirterek, “Yapılamaz” denilen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını açtıklarını hatırlattı.
 
Erdoğan, Azerbaycan  Cumhuriyeti ile  daha büyük projelere imza atma konusunda hem fikir olduklarını kaydederken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de  “Türkiye ile aramızda olan ticaret potansiyeli artacaktır. Enerji ve nakliye konularında da hem fikir olduk. TANAP gibi büyük projeler gündemimizde yer aldı. Açılan Demir İpek Yolu da bizim büyük gururumuzdur. ” dedi.
http://www.caferider.com.tr/turkiye-ve-azerbaycan-arasinda-isbirligi-anlasmasi-imzalandi_h20270.html