02-11-2017 tarihinde eklendi
Direniş Alimleri Beyrut’ta Bir Araya Geldi
Direniş Alimleri Birliği Toplantısı, 80 ülkeyi temsil eden 700 din adamı ve seçkin şahsiyetin katılımıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta başladı.

Lübnanlı kaynaklardan edinilen haberlere göre, Dünya Direniş Alimleri Birliği Toplantısı, 80 ülkeyi temsil eden 700 din adamı ve seçkin şahsiyetin katılımıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta başladı.
 
Açılış oturumunda konuşan Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud, Balfour Deklarasyonu’nu, İslam ümmeti aleyhindeki sayısı komplolardan biri olarak niteledi.
 
Şeyh Hamud, Filistin’in kıbleleri olarak kalacağına ve düşmanların kendilerini bu yoldan saptıramayacaklarını vurguladı.
 
Hamud, “İsrail kendisinin ortadan kaldırılacağı hakında biz Müslümanlardan daha fazla inançlıdır. Direniş ekseninin Lübnan ve Gazzede zafere ulaşması gibi bu güçlere yöneltilen tüm komplolar da başarısız kalacak” ifadelerinde bulundu.
 
Direniş Alimleri Birliği Başkanı, konuşmalarının devamında, toplumdaki seçkinlerle alimlerin direniş eksenine yönlenmenin yanı sıra Filistin meselesini de dikkate alma konusunda benzersiz bir role sahip olduğunu bildirdi.
 
Kongreye katılanları kutlayan Şeyh Mahir Hamud ilaveten şöyle dedi: Direniş her zaman ayakta kalacak ve direnişi destekleyen milletler de bu hareketi savunacak.
 
Direniş Alimleri Birliği Başkanı Hamud sözlerinin devamında direnişin terörizm veya komplo olmadığını, bu direnişin açıklamalarla veya komplolarla değişmeyeceğini vurguladı.
 
Hamud; gerek Riyad mı, gerek Tel-Aviv veyahut Paris mi tarafından olsun tüm komploların bozguna uğratılacağını, nitekim Lübnan, Suriye ve Irak’ta bu komploların boşa çıkarıldığını belirtti.
 
Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud daha önce işgal rejimi İsrail’in kuruluşuna sebep olan Balfour bildirisinin yayınlanışının 100. yıl dönümü dolayısıyla bu konferansın düzenlenmekte olduğunu bildirmişti.
 
Direniş Alimleri Birliği Başkanı ayrıca, Beyrut toplantısının Filistin’in özgürleşmesi yolunda dönüm noktası olacağını belirtti.
 
Şeyh Hamud; Direniş Alimleri Toplantısı’nda 200’ü aşkın din adamı ve alimin katılacağını sözlerine ekledi.
 
İslam ümmetinin günümüzdeki şaşkınlık ve geri kalmışlığına dikkat çeken Şeyh Hamud, ‘bunun bazı işaretlerinin İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için verilen yoğun çabalar, batı kültürüne yönelme, İslam ile hiç alakası olmayan etnikçilik ve mezhepçilik’ olduğunu kaydetti.
 
Yüz yıl önce başlayan geri kalmışlık, yenilmişlik ve komplolarla uğraşanlara hitap eden Direniş Alimleri Birliği Başkanı, ‘tekfirciler ve teröristlerin İslam aleyhindeki komploları aleyhinde zafer elde edildiğini’ vurguladı.
 
Direniş Alimleri Birliği Başkanı ayrıca; Balfour Deklarasyonu İngiltere tarafından yayınlandığı ve İslam dünyasının parçalanmasında büyük etkisi olduğunu kaydetti.
http://www.caferider.com.tr/direnis-alimleri-beyrutta-bir-araya-geldi_h20272.html