02-11-2017 tarihinde eklendi
Erdoğan: Rusya'yla dayanışmamız Afrin'i de kapsayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib konusunda Rusya ile şu anda bir dayanışma içindeyiz. Bu, Afrin'i de kapsayacak" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib konusunda Rusya ile şu anda bir dayanışma içindeyiz. Bu, Afrin’i de kapsayacak. Çünkü Afrin bizim için her an bir tehdit oluşturabilir. Bölücü terör örgütü mensupları, neymiş, kuzeyden Akdeniz’e ineceklermiş. Buna Afrin üzerinden ilerleyerek, İdlib’i işgal ederek yeltenebilirler. Biz tabii ki izin vermeyiz. Münbiç şu an tamamen onların (YPG) kontrolünde. İnsani yardım noktasında bizim elimizde birkaç köy var, Rusya’da birkaç köy var. 
 
(PYD’nin) Deyrizor’dan Akdeniz’e ulaşabilmeleri için kuzeyi kullanmaları lazım. Kuzeyi kullanmaları da bizim onlara yol vememiz halinde olabilir ki, bu da mümkün değil. Güneyde karşılarında rejim ve de Rusya var. Onlara ne rejim yol verir ne Rusya yol verir. DEAŞ’ın oradaki yerleri, Deyrizor’un olduğu yerler, petrolün en fazla olduğu yerler. Oralar kolay kolay kaptırılmak istenmez.
 
DEAŞ’TAN SONRA EL NUSRA VAR
 
Bu bölgenin DEAŞ’tan temizlenmesi lazım. Bu olmazsa olmaz. DEAŞ’tan sonra asıl mesele El Nusra gibi yerli terör unsurları olacak. Biz Irak’ta da Suriye’de de toprak sahiplerinin yerlerine dönebilmelerini istiyoruz.”
 
YERLİ ELEKTRİKLİ OTO BUGÜN START ALIYOR
 
PERŞEMBE günü (bugün) yerli oto ile ilgili lansmanı Külliye’deki kongre merkezimizde yapacağız. Bu konu ile ilgili gerek TOBB, gerek Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımız çalışmalar yaptılar. Neticede sektördeki en önemli beş kuruluşumuzun bir araya gelmeleriyle, inşallah biz de kendi elektrikli otomobilimizi üretir konuma geleceğiz. Bu beş marka firmamız bu işe el atmış durumda. Lansmanını perşembe günü yapacağız.
 
GELİBOLU'YA AZERİ ANITI
 
AZERBAYCAN’daki FETÖ yapılanması ile ilgili mücadelede önemli mesafeler alındığını belirten Cumhurbaşkanı, “Azerbaycan bu konuda son derece duyarlı, hatta oldukça erken tepki veren ülkelerden biridir. Şu anda Maarif Vakfı ile Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı tam bir dayanışma içinde çalışıyorlar” dedi. 2018’de Kafkas İslam Ordusu’nun 100’üncü yılını birlikte kutlayacağını açıklayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Azerbaycanlı kardeşlerimizin Gelibolu’da anıt yapma arzuları vardı, bizler de kendilerine Gelibolu’nun uygun bir yerinde bu anıtı yapmalarına yönelik değerlendirme için bakanlığımıza talimatımızı verdik. Gerekli çalışmayı yapıyorlar. Türkiye olarak Yukarı Karabağ için haklı davalarında Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta ya da sonraki hafta Sayın Putin ile yapacağım görüşmede bu konuyu bizzat onunla görüşeceğim. Eğer Putin hakikaten bu işe asılırsa netice almak çok daha kolaylaşacaktır, öyle görünüyor.”
http://www.caferider.com.tr/erdogan--rusya-yla-dayanismamiz-afrin-i-de-kapsayacak_h20279.html