03-11-2017 tarihinde eklendi
Karamollaoğlu: 'Büyük İsrail' projesini bilmeden Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de yaşananları anlamak mümkün değildir
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Balfour Deklarasyonu’nun 100. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Balfour Deklarasyonu’nun 100. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.
 
 Karamollaoğlu, "Emperyalizmin kirli yüzünü açıkça gösteriyor; bu tavrı kınıyorum" dedi.
 
 100 yıl önce bugün, İngiliz savaş Kabinesi’nin Dışişleri Bakanı Lord Arthur James Balfour’un bir mektup yazdığını hatırlatan Karamollaoğlu;
 
 "Mektubun muhatabı Uluslararası Siyonist Kongrenin en önemli liderlerinden Lord Rothschild idi. Mektupta, İngiliz hükümetinin Filistin’de bir Yahudi devleti için her türlü çabayı ortaya koyacağı doğrultusunda alınan kararlardan haber veriliyordu. Bu taahhüt 1948 yılında bir terör devletiyle sonuçlandı. Filistin’in gerçek sahipleri için ise süreç tam bir felakete dönüştü. Balfour Deklarasyonu olarak bilinen bu mektup, emperyalist zihniyetlerin çirkin yüzünü en açık şekilde ortaya koymaktadır. Zira kendi inhisarında olmayan bir yerle alakalı olarak o yerin gerçek sahiplerine rağmen bir başkalarına taahhütte bulunuluyordu. Maalesef bu emperyalist yaklaşımı İngiltere’nin mevcut hükümeti bir şeref unsuru olarak görmekte ve 100. yılı kutlamaları yapmaktadır. Kabulü mümkün olmaz bu yanlış ve emperyalist tavrı açıkça kınıyorum” dedi. 
 
 120 YILLIK BİR PROJENİN HEDEFİ!
 
 Deklarasyonun en önemli sloganının ‘Topraksız bir halkı, halksız bir toprağa kavuşturmak’ olduğunu belirten Karamollaoğlu şöyle devam etti: 
 
 “Sevindirici husus ise İngiltere’de bu tavrı kabul etmeyen muhalefetin varlığı ve bu yanlış sebebiyle Filistinlilerden özür dileyen İngilizlerin olmasıdır. 1917’de Balfour Deklarasyonu’nun en önemli sloganı ‘Topraksız bir halkı, halksız bir toprağa kavuşturmak’tı. Buna karşı bugün biz dünya Müslümanlarının en önemli sloganı ise ‘Toprakları gasp edilmiş bir halkı anavatanlarına yeniden kavuşturmak’ olmalıdır. İslam dünyası 120 yıldır adım adım yürütülen bir projenin hedefidir. Filistinlileri, kaba kuvvet zoruyla yurtlarından göçe mecbur bırakarak, İsrail’i kuranlar şimdi de Büyük İsrail’i kurmak için çalışıyorlar. İsrail’i, arz-ı mevudu içine alacak şekilde genişletmek için her türlü işgal, fitne, savaş, terör ve anarşiyi meşru görüyorlar. Bugün bu planı bilmeden, ne Irak’ta ne Suriye’de ne Afganistan’da ne de Yemen’de yaşananları anlamak mümkün değildir.”
 
 İSLAM COĞRAFYASININ KURTULUŞU MÜMKÜN OLMAYACAKTIR
 
 “Müslümanlar olarak Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu hedefler hayata geçirmediğimiz sürece sadece Filistin’in değil İslam coğrafyasının kurtuluşu mümkün olmayacaktır” diyen Karamollaoğlu şunları kaydetti: 
 
 “İslam Ülkeleri arasında Birleşmiş Milletler Teşkilatı kurulmalıdır. Bu teşkilat tüm Müslümanları temsil etmelidir. İslam Ülkeleri Ekonomik İşbirliği Teşkilatı kurulmalıdır. İslam ülkeleri arasında ekonomik işbirliği daha fazla bir şekilde artırılmalıdır.
 
 İslam Ülkeleri Ortak Para Birimi oluşturulmalıdır. İslam ülkeleri kendi aralarında ticareti bu para birimi ile yapmalıdırlar. İslam Ülkeleri Savunma Birliği Teşkilatı kurulmalıdır.
 
 İslam Ülkeleri Bilim ve Kültür İşbirliği Teşkilatı kurulmalıdır. Bu teşkilat bilim ve teknoloji paylaşımına aracılık etmelidir. Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanların zulümden kurtulmalarının tek yolu budur.”
http://www.caferider.com.tr/karamollaoglu---buyuk-israil--projesini-bilmeden-irak-ta-suriye-de-yemen-de-yasananlari-anlamak-mumkun-degildir--_h20285.html