20-11-2017 tarihinde eklendi
ABD Filistin Kurtuluş Örgütü ofisini kapatma kararı aldı
Amerika, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Washington’daki ofisini kapatma kararı aldı.

Amerikan dışişleri bakanlığı dün gece ofisin kapatıldığını bildirirken, geçen cumartesi günü Filistin Kurtuluş Örgütü’ne, İsrail’le  uzlaşı müzakerelerini ciddi olarak başlatması yönünde uyarı verilmişti.
 
Bu arada Filistin İslami Cihad hareketi yetkililerinden Davud Şehab, Filistinlilerin siyonist rejim İsrail ile müzakere konusunda  bu tür baskıları kabul etmeyeceğini bildirdi. 1991’de başlayan sözde uzlaşı müzakerelerinde bu zamana kadar terör rejimi İsrail’in lehine sonuçlar alınmış ve buna rağmen terör rejimi anlaşmalara bağlı kalmamıştı.
 
Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) başkent Washington’daki temsilciliğinin kapatılması kararının, ABD’nin, ırkçı İsrail yandaşlığını gösterdiğini belirtti. Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, FKÖ temsilciliğinin lisans işlemlerinin yenilenmesinin, Filistinlilerin İsrail’le şartsız müzakerelere girmesiyle ilişkilendirilmesinin kabul edilemez olduğu kaydedildi. Hamas Filistin yönetimine, ABD’nin baskılarına boyun eğmeme, Filistin halkından yana olma ve Filistin uzlaşısı kanalıyla direniş gücünü artırma çağrısı yaptı.
 
ABD makamları, önceki FKÖ’nün İsrail’e karşı Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) sunduğu şikayeti geri çekmemesi ve İsrail’le doğrudan müzakerelere katılmaması durumunda, örgütün Washington’daki yasal durumunun iptal edileceğini ve temsilciliğinin lisansının onay süresinin uzatılmayacağını tebliğ etmişti.
http://www.caferider.com.tr/abd-filistin-kurtulus-orgutu-ofisini-kapatma-karari-aldi_h20375.html