23-11-2017 tarihinde eklendi
Canikli: PKK/PYD/YPG’nin Olduğu Her Yer Türkiye İçin Bir Tehdittir
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Unutulmamalıdır ki; PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye için bir tehdittir ve bu kapsamda uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bakan Nurettin Canikli, mecliste yaptığı konuşmasında Suriye’deki krizin önemli bir ayağının da Afrin’deki gelişmeler olduğunu söyleyerek, “PKK/PYD’nin Afrin’den İdlip’in kuzeyine yönelik ilerleme teşebbüsüne karşı gereken tedbirler alınmaktadır. Afrin bölgesindeki PKK/PYD unsurları tarafından Azez-Mare bölgesine yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa hakkı kapsamında misliyle mukabele edilmektedir. Unutulmamalıdır ki; PKK/PYD/YPG’nin olduğu her yer Türkiye için bir tehdittir ve bu kapsamda uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
Suriye’de DEAŞ’la mücadele bahanesiyle bugüne kadar PKK/PYD’ye 3 bin tır dolusu silah ve zırhlı sevkiyatı yapan ABD, Türkiye’nin operasyon sinyali verdiği Afrin bölgesindeki PKK’lı teröristlere desteğini artırmış bulunmaktadır.
 
ABD, bu kez kendi ordusunun kullandığı yüksek hareket kabiliyetli zırhlı Hummer’ları teröristlerin hizmetine sundu. Afrin’deki PKK/PYD’lilerin yayınladıkları görüntülerde, yüzlerce zırhlı araç, üzerlerine entegre edilen ağır silahlarla konvoy halinde bölgede turlarken görülüyor.
http://www.caferider.com.tr/canikli--pkk-pyd-ypgnin-oldugu-her-yer-turkiye-icin-bir-tehdittir_h20406.html