28-11-2017 tarihinde eklendi
Lübnan Başbakanı Hariri: Görevime Devam Edeceğim
Lübnan başbakanı Beyrut’a döndükten sonra yaptığı ilk televizyon demecinde, istifasından vazgeçtiğini ve başbakanlık görevinde kalacağını söyledi.

Lübnan başbakanı Saad Hariri, CNEWS tv kanalına verdiği demeçte, mevcut hükümette güç dengelerinin yapılacak görüşmeler sonrası değişme ihtimali bulunduğunu belirtirken, Lübnan istikrarının herkes için ‘öncelikli’ olması gerektiğini belirtti ve ”başbakanlıktan istifasının ‘müspet şok’ ortamı için olduğunu iddia etti.
 
Hariri, Arabistan’da yaptığı istifasının kuşkulu yönlerine dair açıklama yapmayacağını söyledi.
 
Saad Hariri,  konuşmasının ayrı bir yerinde  bazı Arap ve Batılı ülkelerin Lübnan Hizbullah hareketiyle ilgili iddialarını tekrarlayarak, bu hareketin Lübnan içinde ve dışında faaliyetlerinin sınırlandırılmasını istedi.
 
Hariri, İran aleyhindeki lafazanlık ve suçlamalarının devamında da, Hizbullah’ın İran’ın bölgedeki  icraatlarını yürüten unsur olduğunu iddiada bulundu.
 
Hariri, tehditkar ve tefrikacı açıklamalarının devamında, ‘Eğer Hizbullah mevcut değişikliği kabul etmezse, Lübnan başbakanlığından istifa ederim’ dedi.
 
Lübnan başbakanı, ayrıca, Hizbullah hareketi genel sekreteri Nasrullah’ın, Hizbullah’ın Yemen’de gerillalarının olmadığını ve bunun doğru olduğuna inandığını söyledi
http://www.caferider.com.tr/lubnan-basbakani-hariri--gorevime-devam-edecegim_h20446.html