28-11-2017 tarihinde eklendi
İbrahim Caferi: Bizim Zaferimizin Sırrı Halkın Ve Dost Ülkelerin Desteğidir
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Romanya Milli Eğitim Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmede şunları söyledi: ‘Irak bir dünya savaşı ile karşı karşıyadır. Bu bilinen bir savaş değildir ve Irak’ta başlamamıştır ve Irak’ta da bitmeyecektir. Irak, bütün dünyayı hedef alan terörizme karşı birçok kurban vermiştir.

Irak Dışişleri Bakanı, bu ülkenin bir dünya savaşı ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.
 
Irak’ın terörizme karşı zaferinin sırrı, mücadelede halkının birlik içerisinde olması ve dost ülkelerin desteğidir. Hiçbir şey, 124’den fazla ülkeden gelen teröristlerin operasyonlarına engel olamaz. IŞİD’liler radikal düşünceleri çocukları kendi saflarına çekmek için yayıyorlar. Biz dünya toplumundan bu düşünceyle mücadele için iş birliği yapmalarını ve bu düşüncenin yayılmasına engel olmalarını istiyoruz.
 
Savaşı sonlandıran ülkelerin, ülkeyi yeniden yapılandırmak için çok fazla bir çabaya ihtiyaçları var ve Irak’ın uluslararası bir desteğe ihtiyacı var.’
 
İbrahim Caferi aynı zamanda Romanya Savunma Bakan Yardımcısı Nikola Nasta ile görüştü ve askeri iş birliğinin güçlenmesinin yolları hakkında konuştu.
 
Caferi, Irak ve Romanya Savunma Bakanlığı arasında askeri anlaşmanın imzalanmasının önemini vurguladı.
 
Caferi şu ifadelerde bulundu: ‘Romanya kuvvetlerinin Irak ordusunun eğitimine katılması, Irak için gerçek anlamda destek ve iş birliği mesajı taşımaktadır.
 
Nikola Nasta da Romanya hükümetinin Irak kuvvetlerini desteklemeye, yaralıların Romanya’da tedavi edilmesi konusuna ve Irak kuvvetlerini eğitmesi için 50 görevlinin gönderilmesine hazır olduğunu vurguladı.
 
Caferi, Romanyalı bu bakandan Bağdat’a ziyarette bulunmasını istedi.
http://www.caferider.com.tr/-ibrahim-caferi--bizim-zaferimizin-sirri-halkin-ve-dost-ulkelerin-destegidir_h20448.html