06-12-2017 tarihinde eklendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisidir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiasına ilişkin, "Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgidir. Eğer böyle bir adım atılırsa bu diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir." dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Nasıl 17/25 Aralık'ta yolsuzluk görüntüsü altında ülkemizdeki anayasal düzeni emniyet, yargı darbesiyle yıkma çabası varsa, Amerika'daki davada da aynı amacı uluslararası alanda gerçekleştirme niyeti vardır. Davanın iddianamesindeki komplo iddiası doğrudur. Ama bu komplo Amerika'ya değil, Türkiye'ye karşı kurulmuş bir komplodur." ifadelerini kullandı. 
 
"İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI LİDERLER ZİRVESİ'Nİ TOPLAYACAĞIZ"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası ile ilgili olarak, şunları kaydetti:
 
"Sayın Trump Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri, zulümler, baskılar sürerken, İsrail'e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun ihlali değil, aynı zamanda insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbedir. Amerika bütün işleri bitirdi de bu mu kaldı? DEAŞ'la da işi bitirdi, bu mu kaldı? Şu anda Netenyahu kendi içinde iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz, kesinlikle, son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir."
 
İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağını ifade eden Erdoğan, "Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız." dedi.
 
"AMERİKA’NIN BİZE KARŞI BİR PLANI OLDUĞU ARTIK İYİCE ANLAŞILIYOR"
 
"Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna nereden geliyorsunuz? Nereden gelmeyeyim? Kuzey Suriye, en doğusundan al batıya doğru orada bir terör koridoru oluşturulduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu. 
http://www.caferider.com.tr/cumhurbaskani-erdogan---kudus-muslumanlarin-kirmizi-cizgisidir-_h20478.html