08-12-2017 tarihinde eklendi
İslami Vahdet Konferansı Kapanış Bildirisi: Yeni Filistin İntifadasına İhtiyaç Var
31.Uluslararası İslami Vahdet konferansı yayınladığı kapanış bildirisinde, Amerika başkanı Trump’In Kudüs ile ilgili aldığı son karar kınanırken, İslam dünyasında Kudüs şerife tacizin ardından yeni Filistin intifadasına ihtiyaç olduğu vurgulandı.

İslam dünyasından yüzlerce Şii ve ehli Sünnet din alimin katılımı ile Tahran’da düzenlenen uluslararası İslami vahdet konferansının kapanış töreninde, kapanış bildirisi okunarak, Amerika başkanı Donlad Trump’ın Kudüs kentini siyonist rejimin başkenti olarak kabul ettiğine dair kararı kınandı.
 
Bildiride Amerika’nın Kudüs şerifi Yahudileştirmeye ve müslümanların kutsallıklarına sulta kurmaya dayalı yeni siyasetine karşı direnmeye vurgu yapıldı.
 
Uluslararası İslami Vahdet konferansın kapanış bildirisinin bir bölümünde, dönemin gereksinimlerine göre İslami uygarlığın ihyası için İslam dünyasının kapasitelerine işaretle, düşmanın komplolarına karşı İslam ülkelerin vahdetine vurgu yapıldı.
 
Bildiride ayrıca Afganistan, Irak, Suriye ve Yemen gibi bazı İslam ülkelerindeki katliamlar ve yıkımlardan esef duyulduğunun altı çizilirken, siyonistler ve sömürgecilerin hedeflerinin gerçekleşmesi için İslam dünyasındaki bazı ülkelerin bu acılardan sorumlu olduğu belirtildi.
 
5-7 Aralık günleri arasında Tahran’da düzenlenen İslami vahdet konferansına Asya, Afrika ve Avrupa’dan 63 ülkeden 500 din alimi, düşünür ve araştırmacı katıldı.
http://www.caferider.com.tr/islami-vahdet-konferansi-kapanis-bildirisi--yeni-filistin-intifadasina-ihtiyac-var_h20487.html