20-12-2017 tarihinde eklendi
ABD, BM üyelerini tehdit etti
ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in, perşembe günü BM Genel Kurulunda yapılacak Kudüs oylamasında oy kullanacak üyeleri tehdit etti.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, perşembe günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılacak Kudüs oylamasında oy kullanacak üyeleri tehdit etti. Haley’in bu açıklamayı, İran’ın nükleer anlaşmasını onaylama konusundaki 2231 sayılı kararı uygulamayı gözden geçirmek üzere yapılan BM toplantısında gündeme getirdi.
 
Ayrıca Foreign Policy adlı internet sitesi tarafından ele geçirilen e-postada, Haley’in diğer BM üyelerine ‘uyarıda’ bulunduğu belirtildi.
 
Haley’in, “Oyunu vermeyi düşünürken Başkan’ın ve ABD’nin bu oyu kişisel bir mesele olarak algıladığını bilmeni istiyorum.” notunu düştüğü dikkati çekti.
 
Ülkelerin Kudüs’le alakalı verdiği oyları Başkan Trump’a rapor edeceğini belirten Haley, e-postada, “Başkan oylamayı yakından takip edecek ve benden bize karşı oy kullanan ülkelerin raporunu istedi. Bu konuda bütün oyları not edeceğiz.” ifadelerine de yer verdi.
 
Haley kendi twitter hesabında; “BM her zaman bizden birçok iş yapmamızı istedi. Bununla birlikte biz ABD halkının iradesi olarak büyükelçiliğimizin nerede olacağı kararını alıyoruz ve hiç kimsenin bize yardım ve hamle etmesini beklemiyoruz.” şeklinde yazdı.
http://www.caferider.com.tr/abd-bm-uyelerini-tehdit-etti_h20536.html