27-12-2017 tarihinde eklendi
ABD yeni bir örgüt daha kurdu: Ceyş el Suriye el Cedit
ABD tarafından oluşturulan, Yeni Suriye Ordusu (Ceyş el Suriye el Cedit) adı verilen örgüt için Haseke ve Deyrizor’da üç kamp oluşturuldu.

Suriye’de 2 yıldır PKK ile birlikte ülkenin üçte birini işgal eden ABD, PKK terör örgütünü kamufle amaçlı yeni bir terör yapılanması kurdu. “Ceyş el Suri, el Cedit” ismi verilen kamufle terör örgütü için Hasek’e ve Deyl Zor’da 3 özel kamp tahsis edildi. 2 bin 500 militan bu amaçla PKK’dan tabela örgüte nakledildi.
 
Yeni örgütün flama, kıyafet ve göstermelik yönetim kadroları sömürge valisi Brett Mcgurk tarafından belirlendi.Kandil'den yönetilecek yeni bir örgütün peşinde olan ABD, içinde hem PKK hemde DAEŞ'lierin bulunduğu kampta eğitim vermeye başladı.
 
 “Ceyş el Suri, el Cedit” ismi verilen kamufle örgütü için Hasek’e ve Deyl Zor’da 3 özel kamp tahsis edildi.Yeni örgütün flama, kıyafet ve göstermelik yönetim kadroları Brett Mcgurk tarafından belirlendi.
 
 İlk etapda 2 bin 500 militan PKK’dan tabela örgüte nakledildi. ABD’nin kara ve havadan sevkettiği tüm silah ve cephane de yeni örgüte devredilecek.
 
 'Yeni Suriye Ordusu’ örgütünün Komutanlığını Muhaned Talaa yürütüyor
 
 İlk olarak Rusya'nın ortaya çıkardığı bilgilere göre ABD, kurduğu kamplarda özel olarak yetiştiriyor. Yetiştirilenler arasında DAEŞ'liler de bulunuyor.
 
 Rusya Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
 
 "ABD'nin DEAŞ'ı yok etme konusunda kararlı olduğuna dair açıklamalarına rağmen, koalisyon, Suriye'de kalan militanlarla işbirliğine devam ediyor. ABD'li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, sığınmacı kampı yakınlarında farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve'Yeni Suriye Ordusu'isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor."
 
 ABD'NİN KURDUĞU 4. ÖRGÜT
 
 ABD tarafından Deir ez Zor bölgesinde petrol sahalarını koruma amaçlı kurulan “Ceyş Suriy Cediyd” “CSC” ABD’nin 2014 yılından bugüne işbirliğini gizleme amaçlı kurduğu 4. örgüt olma özelliği taşıyor. 
 
 DEAŞ saldırılarını bahane ederek 2014 yılında Suriye’ye yerleşmeye başlayan ABD, ilk olarak PYD’ye silah ve cephane desteği sağladı. PYD’nin Öcalan, Kandil ve PKK sembollerinde ısrar etmesi, ABD’yi tabela arayışına sevk etti. Bu kapsamda ilk paravan örgüt ilanı 2015 yılı başlarında Burkan el Fırat ile başladı.
 
 Burkan el Fırat projesinde istediği sonucu elde edemeyen Pentegon, 2015 yılı Ekim ayında Suriye Demokratik Güçlerini kurdu. PKK ile işbirliğini kamufle amaçlı kurulan tüm bu örgütlerin isimleri değişse de yönetim kadroları hep aynı kaldı. Elder Halil, Şahin Cilo ve Bahoz Erdal her 3 örgütün de tepesindeki elebaşları oldu.
http://www.caferider.com.tr/abd-yeni-bir-orgut-daha-kurdu--ceys-el-suriye-el-cedit--_h20581.html