28-12-2017 tarihinde eklendi
Yemen Alimler Birliği: "İslam Dünyası Yemen'de Dökülen Kana Ortaktır"
Yemen Alimler Birliği bir bildiri yayınlayarak, yüzlerce kişinin şehit olmasına ve yaralanmasına neden olan işgalci Suudi Koalisyonu savaş uçaklarının Sana, Saada, el-Hadide, Taiz ve Yemen’in diğer bölgelerine düzenlediği saldırıları kınadı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Yemen’de işlenen suçlar ve vahşice cinayetler, insanların alnındaki bir utanç lekesidir. Dünya ülkelerinin sessizliği gölgesinde meydana gelen bu feci cinayetler, yıkımlar ve kuşatma, kötülük ve sapkınlığın, ilke ve değerlerin üzerine çıktığını göstermektedir.
 
Müslüman alimlerin Arabistan’ın işlediği cinayetler karşısındaki sessizliği, Yemen halkının dökülen kanlarında onların da ortak olduğu anlamına gelmektedir ve biz sessiz kalan İslam dünyasının böylesi alimlerini, Yemen’deki olayların sorumlusu olarak görüyoruz. Onlar Allah katında bu cinayetlerin sorumlusudur ve sessiz kalarak, Yemen halkının kanının dökülmesine ortak olmuşlardır.’
 
Yemen Alimler Birliği bildirinin sonunda, ordu kuvvetlerine ve Yemen halk güçlerine, bu ülkeyi savunma konusunda gösterdikleri büyük fedakârlık, direniş ve istikrardan dolayı teşekkür etti.
 
Yemen Alimler Birliği ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Ülkeyi savunmak sadece silahlı kuvvetlerin görevi değil, savunmaya gücü yeten herkesin görevidir, fedakarlıkta bulunulmalı ve savaş meydanına gidilmelidir.’
 
Salı günü İşgalci Suudi Koalisyonu savaş uçaklarının Yemen’in Taiz eyaletinde bir pazara düzenlediği saldırıda 100’den fazla kişi şehit oldu ve yaralandı.
 
İşgalci Koalisyon uçakları pazartesi günü de Sana, Zimar ve El-Hadide’yi saldırılarının hedefi karar kıldı ve bu saldırılarda 90’dan fazla kişi şehit oldu ve yaralandı.
 
Suudi Arabistan bazı bölge Arap ülkelerinin Koalisyonu ile birlikte Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için 26 Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı savaş başlattı ama bu saldırıların Suudi Rejimi için, Yemen’in tahrip olması ve on binlerce masum insanın öldürülmesinden başka bir sonucu olmadı.
 
Yemen Bağımsız Gelişim ve İnsan Hakları Merkezi geçen hafta Salı günü yayınladığı raporda şu açıklamalarda bulunmuştu: ‘Bin gün boyunca Amerika ve Arabistan’ın ortak olarak düzenlediği saldırılarda Yemen’de yaralanan ve şehit olan sivillerin sayısı 35 bin 415 kişiye ulaşmıştır.’
http://www.caferider.com.tr/yemen-alimler-birligi---islam-dunyasi-yemen-de-dokulen-kana-ortaktir-_h20585.html