02-01-2018 tarihinde eklendi
Suudi Rejim Yemen'de Yine Sivilleri Vurdu
Arabistan’ın Yemen’in el-Hadide eyaletine düzenlediği saldırıda 23 kişi şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.

Suudi savaş uçaklarının Yemen’in el-Hadide eyaletine düzenlediği saldırı, 23 kişinin şehit olmasına, onlarca kişinin de yaralanmasına neden oldu. İşgalci Suudi Koalisyonu uçaklarının Yemen’in El-Hadide eyaletinin El-Cerrahi bölgesine düzenlediği saldırıda; 23 kişi şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.
 
Edinilen bilgilere göre; işgalci Suudi Koalisyonu uçakları, el-Cerrahi bölgesinde bir benzin istasyonunu, bir pazarı ve bir tarım arazisini hedef aldı.
 
El-Hadide eyaleti Sağlık Dairesi Başkan Yardımcısı Velid el-Amed; bu saldırıda şehit olanların sayısının belli olmadığını ve bu sayının artabileceğini söyledi.
 
Velid el-Amed şu ifadelerde bulundu: ‘El-Hadide eyaleti Sağlık Merkezi şimdiye kadar 10 yaralı kabul etti ama savaş uçakları tarafından hedef alınan bölgelerde henüz onlarca yaralı var.’
 
Suudi Arabistan bazı bölge Arap ülkelerinin Koalisyonu ile birlikte Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için 26 Mart 2015’ten itibaren Yemen’e karşı savaş başlattı ama bu saldırıların Suudi Rejimi için, Yemen’in tahrip olması ve on binlerce masum insanın öldürülmesinden başka bir sonucu olmadı.
 
Yemen Bağımsız Gelişim ve İnsan Hakları Merkezi geçen hafta Salı günü yayınladığı raporda şu açıklamalarda bulunmuştu: ‘Bin gün boyunca Amerika ve Arabistan’ın ortak olarak düzenlediği saldırılarda Yemen’de yaralanan ve şehit olan sivillerin sayısı 35 bin 415 kişiye ulaşmıştır.’
http://www.caferider.com.tr/suudi-rejim-yemen-de-yine-sivilleri-vurdu_h20615.html