22-01-2018 tarihinde eklendi
Zehra Ana Azerbaycan Okulu 20 Yanvar Azerbaycan Şehitlerini Anma Töreni Düzenledi
Zehra Ana Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği tarafından Azerbaycanlı çocukların eğitim hakkından yararlanması için kurulan Zehra Ana Azerbaycan Okulu 20 Yanvar Azerbaycan Şehitlerini Anma Gecesi düzenledi.

20 Yanvar (Ocak) katliamının 28. yılında o kanlı gecenin şehitlerini anmak üzere Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu yetkilileri, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meftune Atam ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zehra Ana Azerbaycan Okulu Müdürü Serdar Koca'nın hazır bulunduğu anma gecesi Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nde halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.
 
 Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan program, şehitler için saygı duruşu ve Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşlarının okunması ile devam etti.
 
 Konukları selamlamak üzere kürsüye davet edilen Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meftune Atam, katılımcıları selamladıktan sonra Zehra Ana Azerbaycan Okulu'nun faaliyetlerinden bahsederek “Eğitim alanında attığımız bu anlamlı adımın Azerbaycan ve Türkiye devletlerinden de karşılık bularak resmiyet kazanması hususunda çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah yakın zamanda bunun müjdesini de vermek bizlere nasip olur.
 
 20 Yanvar şehitlerini anmak üzere toplandığımız bugün, o kanlı gecede Azerbaycan'ın bağımsızlığı için mücadele eden ve hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İşgal edilmiş Azerbaycan topraklarının da Allah'ın yardımı ile düşmandan temizlenmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
 Atam'ın konuşmasının ardından Zehra Ana Azerbaycan Okulu öğrenci hazırladıkları şiir ve koro gösterisini sergiledi.
 
20 Yanvar (Ocak) Katliamı ve Şehitleri için hazırlanan klip, katılımcılara izletidi.
 
 İzletilen klip sonrasında kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi. Alkışlar ve sloganlarla kürsüye gelen Özgündüz, şehitlere Allah'tan rahmet diledikten sonra “O gün biz burada çok ağladık, fakat bu gün ağlamıyoruz çünkü Azerbaycanımız azad oldu. Eminim ki Karabağ azad olduğunda şehitlerimiz daha rahat uyuyacaklardır. O zaman bizim de başımız daha dik olacak.” şeklinde konuştu. Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni Azerbaycanlı çokukları cehaletten kurtarma amacıyla kurdukları Zehra Ana Azerbaycan okulu dolayısı ile tebrik eden Özgündüz sözlerine “İnşallah Azerbaycanlı çocuklarımızın tahsilleri en yakın zamanda resmi tasdikname ile belgelenmiş olur. Eğitim hakkı Azerbaycanlı çocuklarımızın vazgeçilmez insanlık hakkıdır. Türk yurdunda Türkün evladı belge alamıyorsa burada bir problem vardır. Bunun için devletimizin bir çözüm üretmesini bekliyoruz. Gerekirse yargı yoluna giderek Türk evlatlarının hakkını alacağız; bu sorunu çözeceğiz.” diyerek devam etti.
 
 Özgündüz'ün anlamlı konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Konuşmanın ardından anma gecesi son buldu.

http://www.caferider.com.tr/zehra-ana-azerbaycan-okulu-20-yanvar-azerbaycan-sehitlerini-anma-toreni-duzenledi_h20724.html