27-01-2018 tarihinde eklendi
Caferi: ABD’nin, Suriye’deki Siyasi Çözüm Hakkında Konuşmaya Hakkı Yoktur
Cenevre Müzakerelerindeki Suriye Hükümetinin Temsilciler Heyeti Başkanı, Amerika, Fransa, İngiltere ve Arabistan’ın Suriye’de meydana gelen krizdeki yıkıcı rolünü eleştirerek, bu ülkelerin Suriye’nin siyasi geleceği ile ilgili konuşmaya haklarının olmadığını söyledi.

Cenevre Müzakerelerinde Suriye Hükümetinin Temsilciler Heyeti Başkanı Beşşar El-Caferi, IŞİD’i meydana getiren kendisi olan Amerika’nın, Suriye’de siyasi bir çözüm oluşturmaktan bahsedemeyeceğini belirtti.

Suriye konusunda Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen toplantıya katılan Beşşar El-Caferi, Amerika’nın Şam’a karşı politikalarını ve tutumlarını eleştirerek şu ifadelerde bulundu: ‘IŞİD’i meydana getiren ve destekleyen kendisi olan Amerika, Suriye’deki kriz için siyasi çözüm oluşturmaktan bahsedemez.

Caferi, Arabistan’ın Suriye krizi konusundaki yıkıcı rolünü eleştirerek, Arabistan’ı cahiliye ülkesi olarak nitelendirdi.

Cenevre Müzakerelerindeki Suriye Hükümetinin Temsilciler Heyeti Başkanı şunları söyledi: ‘Bir cahiliye ülkesi olan Suudi Arabistan nasıl Suriye’de gelecekteki siyasi ortamın oluşmasında bir rol oynayabilir?

Viyana toplantısının düzenlenmesiyle eş zamanlı olarak, elleri Suriye’deki halkın kanına bulaşmış ülkelerin katılacağı bir süreç olacak olan Suriye’deki siyasi sürecin yeniden canlanması için olduğu belirtilen resmi olmayan belgenin yayınlanması ve ortaya çıkması garip değildir.

İngiltere ve Fransa nasıl oluyor da bir körün diğer bir körün elini tuttuğu gibi, Amerika’nın politikalarını takip ederken, Suriye için siyasi bir çözümden bahsedebiliyorlar?

Beşşar el-Caferi ayrıca, Suriye heyetlerinin, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Stefan de Mistura ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin yapıcı olduğunu belirtti.

http://www.caferider.com.tr/caferi--abdnin-suriyedeki-siyasi-cozum-hakkinda-konusmaya-hakki-yoktur_h20756.html