28-01-2018 tarihinde eklendi
TSK stratejik Burseya Dağı'nı ele geçirdi!
Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, TSK ve ÖSO ile PYD/PKK arasındaki yoğun çatışmaların ardından terör örgütünden alındı. Bölgeden ilk fotoğraflar geldi.

Zeytin Dalı Harekâtı'nın 9. gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten kurtarılmış oldu. Sahadaki AA muhabirlerinin aktardığına göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in kuzeydoğusunda stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ele geçirdi.
 
Gece saatlerinde hava akınları ve topçu atışları ile vurulan Burseya Dağı'na yönelik operasyon ile başlayan harekatın 9. gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin'in beş beldesinde 13'ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4'ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta alınmış oldu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Çorum'daki AK Parti İl Kongresi öncesi yaptığı konuşmada "Az önce komutanla görüştüm, 'İnşallah biraz sonra Burseya Tepesi'ni de düşüreceğiz' dedi" ifadelerini kullanmıştı.
http://www.caferider.com.tr/tsk-stratejik-burseya-dagi-ni-ele-gecirdi_h20760.html