07-02-2018 tarihinde eklendi
Rus uçağına ABD mesajı
Suriye’de düşürülen Rus uçağında The Washington Times saldırı ile Moskova’ya mesaj verildiğini savundu. Analizde doğrudan ‘derin devlet’ işaret edildi

Suriye’nin İdlib kentinde Rusya’ya ait Su-25 uçağının düşürülmesinin yankıları ABD kamuoyunda devam ediyor. The Washington Times gazetesi uçağı düşürmekte kullanılan MANDPAD’in teröristlere ABD tarafından verildiğini yazdı.

Todd Wood imzasıyla yayınlanan analiz haberde, Washington’ın Moskova’ya mesaj vermek istediği belirtilerek “Belki Trump tarafından doğrudan emir verildi. Belki de bunu Rusya ile savaş isteyen derin devlet yaptı. Rusya uzun zamandır ABD’nin açıkça teröristleri desteklediğini ve koruduğunu dillendiriyordu” diye yazdı. Makalenin devamında bunun ABD’yi yeni bir savaşın eşiğine getirebileceği savunularak “ Demokratlar, yeni bir öcü arıyor. Doğru bildiniz bu Rusya” değerlendirmesinde bulunuldu.

TÜM ÜLKELER İÇİN TEHDİT

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ise yaptığı açıklamada Heyet Tahrir Şam isimli cihatçı örgütün İdlib’de Su-25 tipi Rus uçağını düşürüp pilotunun ölmesine sebep olmasına ilişkin soruya “Teröristlerin eline taşınabilir uçaksavar füzeleri geçmiş olması nedeniyle çok endişeliyiz. Bu, bir gerçek. Bu ayrıca, tüm ülkeler için çok büyük bir tehdit” dedi. Peskov, an itibariyle soruşturmanın devam ettiğini vurgulayarak herhangi bir ülkeyi işaret etmekten kaçınacaklarını ifade etti.

Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığının teröristleri yenmek için yeterli olduğunu ifade eden Peskov “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye ordusunun terörle mücadelede desteklenmesini öngören operasyonların aktif safhasının sona erdiğini söylediğinde, geçici konuşlanma noktalarında kalmaya devam eden Rus askeri varlığının teröristlere yıkıcı misilleme yapılması için yeterli olduğunu belirtti” diye konuştu.

KENDİNİ HAVAYA UÇURDU

İdlib’te yaşanan olaya ilişkin açıklama yayımlayan Rusya Savunma Bakanlığı da düşürülen Su-25 tipi Rus uçağının pilotu Binbaşı Roman Filipov’un son ana kadar direndiğini duyurdu. Filipov’un önce paraşütle yere indiklten sonra önce çatıştığını daha sonra ise kendini havaya uçurduğunu ataran Savunma Bakanlığı şunları kaydetti:

“ ‘Kendini paraşütle fırlatıp Tel Debes isimli yerleşim yerine inince, hayatının son anlarında, karşısındakilere göre çok daha sıradan olarak

tanımlanabilecek silahlar ile adil olmayan bir savaş verdi fakat yine de militanların kendisine yaklaşmasına izin vermedi. Filipov ağır yaralı bir şekilde çevresi militanlar tarafından sarılınca ve onlarla arasında sadece birkaç metre kalınca kendisini el bombası ile havaya uçurdu”

http://www.caferider.com.tr/rus-ucagina-abd-mesaji_h20820.html