06-03-2018 tarihinde eklendi
Esad: ABD Koalisyonu, IŞİD Koalisyonudur (VİDEO)
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı ateşkes kararına ilişkin ilk kez konuştu. Esad, "radikal teröristler korunmak isteniyor" dedi. Esad, Amerika'ya da sert mesajlar gönderdi, "ABD Koalisyonu, IŞİD Koalisyonudur" dedi

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Guta'da ateşkes öngören 2401 sayılı kararına ilişkin ilk kez konuştu.

Esad, Suriye’de çatışmaların durdurulmasını öngören karara rağmen, terör örgütlerinin Şam ve kırsalına füze atmaya devam ettiklerine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, radikal teröristleri korumak için söz konusu kararı aldığını söyledi Esad. Suriye ordusunun Şam ve kırsalını terörden kurtarmak için hazırlık yaptığı süreçte bu karar tasarısının hazırlandığına dikkat çekti.

Aynı süreç içinde terörü destekleyen ülkelerin Doğu Guta’da bulunan teröristlere Şam ve kırsalını füze yağmuruna tutmaları için talimat verdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Esad Batılıların Suriye’de insani durumlardan söz etmelerinin ucuz yalanlardan başka bir şey olmadığını söyledi. Batılı devletlerin tarihte hiçbir zaman bölgede insani durumlarla ilgilenmediklerini belirtti, Irak ve Kore savaşlarını örnek verdi.

ABD komutasındaki uluslararası koalisyonun ise tamamen IŞİD’li olduğunu vurguladı Esad. Suriye Cumhurbaşkanı söz konusu uluslararası koalisyonun IŞİD’i vurmak yerine Suriye ordusunu hedef aldığını kaydetti.

ABD koalisyonunun sadece Şubat ayında sivil vatandaşlara karşı dört katliam yaptığını açıkladı.

Esad, Doğu Guta’da terörü yok etme operasyonlarıyla eş zamanlı olarak orada bulunan sivil vatandaşların tahliyesi için gereken her gayretin gösterileceğini kaydetti.

Suriye Cumhurbaşkanı yakın bir süreç içinde Rusya, İran ve Türkiye’nin de Suriye konusunda bir araya geleceklerini belirtti. Rusya ve İran'la temas trafiğinin arttığını kaydetti.

http://www.caferider.com.tr/esad--abd-koalisyonu-isid-koalisyonudur-video_h20973.html