06-03-2018 tarihinde eklendi
Dışişleri'nden Pentagon Sözcüsü Manning'e yanıt: Saçmalamaya devam etmiş
Türk Dışişleri Bakanlığı, YPG unsurlarının Suriye'nin doğusundan ayrılıp Afrin'e gitmesinden dolayı IŞİD karşıtı operasyonların 'duraksadığını' söyleyen ve YPG'li Cemil Mazlum'u 'General Mazlum' olarak tanımlayan Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning'e sert tepki gösterdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Robert Manning'in, Ferhat Abdi Şahin "IŞİD'e odaklandıkları sürece General Mazlum'u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" sözlerine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Pentagon sözcüsü saçmalamaya devam etmiş" dedi.


​ABD ile oluşturulan çalışma grubunun 8-9 Mart'ta toplanacağını belirten Aksoy, "Beklentimiz ABD'nin taleplerimize dair somut adımlar atması, sözlerini yerine getirmesi. Toplantıda PYD-YPG'ye verilen silahlar konusu ele alınacak. Silahların teslim edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Aksoy, Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin nisan ayında bir araya gelerek Suriye konusunu görüşeceklerini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın 19 Mart'ta Washington'da görüşmesinin planladığını söyleyen Aksoy, Çavuşoğlu'nun Almanya ziyaretinde Salih Müslim konusunu da göndeme getireceğini belirtti.

9 AYRI NOKTADA 170 BİN KİŞİLİK KAMP KURULACAK

Öte yandan Türkiye'nin, Fırat Kalkanı bölgesi ve İdlib'de 9 ayrı noktada 170 bin kişilik mülteci kampı kurulması için hazırlık yaptığı belirtildi.

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Fırat Kalkanı bölgesinde ve İdlib'de 170 bin kişilik 9 kamp kuracağını açıkladı.

http://www.caferider.com.tr/disisleri-nden-pentagon-sozcusu-manning-e-yanit--sacmalamaya-devam-etmis_h20978.html