14-04-2018 tarihinde eklendi
Trump'ın Direktifi ile Suriye'ye Saldırı Başladı
Amerika başkanı Donald Trump'ın yerel saate göre dün akşam muhabirlere yaptığı açıklamada Suriye'ye saldırı emrini verdiğini duyurdu.

Amerika başkanı Donald Trump, Suriye'ye saldırıların Fransa ve İngiltere ile ortaklaşa başladığını belirtti. Bu arada haber kaynakları Suriye'de yoğun patlama seslerinin duyulduğunu belirttiler. 
 
Amerika başkanı Suriye'ye saldırı için Britanya ve Fransa'nın da kendilerine eşlik ettiklerini söyledi.  Trump Amerika saldırılarının Suriye'de belirli mekanları hedef aldığını, saldırıların Suriye kimyasal silahlarına yönelik olduğunu iddia etti.
Britanya başbakanı Theresa May de silahlı kuvvetlerine koordine edilen saldırılarda Suriye hükümetinin kimyasal silahları kullanmasını durdurmaya izin verdiğini söyledi. 
 
Britanya başbakanı Suriye'ye karşı askeri saldırının alternatifi olmadığına işaretle, saldırıların Suriye ile sınırlı ve güdümlü olduğunu bölgede gerginliği tırmandırmayacağını iddia etti.
Fransa cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Fransa ordusunun Suriye'ye saldırı emrini verdiğini, Suriye'ye saldırının Şam yönetimin kimyasal silahları üretme kabiliyetlerini hedef aldığını iddia etti.
 
Bir Amerikalı yetkili bu bağlamda yaptığı açıklamada Amerika'nın bu sabah Suriye'ye yönelik saldırıda birkaç hedefi amaçladığı, saldırıda Tomahawk Cruise füzeler kullandığını belirtti.
Bu arada Suriye Televizyonu da verdiği haberde Suriye ordusunun hava savunma sistemleri ile Amerika, Fransa ve Britanya'nın ortak hava saldırısına karşı koyduğunu ilan etti. 
Bazı haber kaynakları saldırılarda Şam'ın Meze havaalanı, Şam'da Barze araştırma merkezi, Jamraya ve Masyaf bölgelerin Amerika füzelerine hedef olduğunu belirttiler.
http://www.caferider.com.tr/trump-in-direktifi-ile-suriye-ye-saldiri-basladi_h21227.html