18-04-2018 tarihinde eklendi
İngiltere halkından hükümete tepki: Bizim adımıza Suriye'yi bombalayamazsınız
İngiltere’nin başkentinde yüzlerce savaş karşıtı kişi, Amerika, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye karşı saldırılarını protesto etti.

 İngiltere’nin başkenti Londra’da savaş karşıtı grup, Amerika, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye karşı saldırısına ve özellikle İngiltere’nin bu askeri saldırıya katılmasına karşı protesto düzenledi.

 Protestocular, “Suriye’ye yapılan bombardımanı durdurun”, “Bizim adımıza Suriye’yi bombalayamazsınız”, Theresa May utan!” ifadelerini içeren sloganlar attılar.

 Protestoya katılan savaş karşıtı aktivistlerden biri şu açıklamalarda bulundu: "Halkın çoğu bu savaşa karşıdır. Bana göre Suriye’ye yapılan saldırılar İngiltere Başbakanı Theresa May’in sorumsuzluğunu gösteriyor. Böyle bir politika çok tehlikelidir. Ülke genelinde halk, İngiltere’nin Suriye’ye düzenlenen saldırıya katılmasını protesto etmektedir, onlar hükümetin yaptığı bu eylemden dolayı çok öfkeliler."

 Savaş karşıtı bir başka aktivist ise şu ifadeleri dile getirdi: "Bu eylemin Suriye krizinin çözümüne yardım edeceğini düşünmüyorum. Sadece halkın üzerine daha fazla bomba ve füze yağacak ve daha fazla insan ölecek. Biz, Trump’ın yaptığı her şeyi yapmamalıyız."
 

http://www.caferider.com.tr/ingiltere-halkindan-hukumete-tepki--bizim-adimiza-suriye-yi-bombalayamazsiniz--_h21275.html