17-05-2018 tarihinde eklendi
Ruhani: İslam Ülkeleri, ABD ve Siyonist İsrail'in İnsanlık Aleyhindeki Girişimlerine Direnmelidir
İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, terör rejimi İsrail tarafından mazlum Filistin halkının katledilmesinin büyük bir facia ve esef verici olduğunu belirterek, ''BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı, bu hassas süreçte, Filistin halkını desteklemek için üzerine düşen görevi yerine getirmelidir' dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüşmesinde, Amerika ve siyonist rejim İsrail'in, bölgede kışkırtıcı girişimler ve insanları öldürmeye dayalı girişimlerden dolayı hesap vermeleri gerektiğini belirterek; Amerikan devletinin Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e intikali kanunsuzdur ve Filistin halkını ve diğer müslümanları kışkırtmak ve rahatsız etmek içindir' dedi.
 
İslami İran Cumhurbaşkanı, Amerikan başkanı Turmp'ın bölgeyle ilgili maalesef yanlış hesaplar yaptığını zira siyonist rejime destek vererek Filistin halkının   direniş hareketini söndüreceğini zannettiğini ama yanıldığını söyledi.
 
İslami İran cumhurbaşkanı, Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul'daki yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı liderlerinin olağanüstü oturumuna da katılacağını bildirirken, İran ve Türkiye ilişkilerinin gelişmesinin iki ülke halkının çıkarları ve bölgenin güvenlik, barış ve sebatının güçlendirilmesine vesile olacağını söyledi.
 
Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan da sözkonusu telefon görüşmesinde, terör rejimi İsrail'in Filistinlilere yönelik son cinayetlerinin esef verici olduğunu belirterek, ''bu cinayet Amerikan yönetiminin düşüncesiz girişiminin bir sonucudur  zira Amerika, siyonist İsrail'i cinayetlerde teşvik etmiştir' dedi.
 
Erdoğan, Filistin Meselesi'nin BM'lerde incelenmesi ve terör rejimi İsrail'in  bu girişiminin kınanması gerektiğini belirterek, Filistin halkının kaygılarına neden olacak her türlü barış planının aslında  bölgede gerginliklerin ve çatışmaların daha da artmasına neden olacağını söyledi. 
http://www.caferider.com.tr/ruhani--islam-ulkeleri-abd-ve-siyonist-israil-in-insanlik-aleyhindeki-girisimlerine-direnmelidir_h21450.html