17-05-2018 tarihinde eklendi
Vaezi: İslam Dünyasının Vahdeti Amerika ve Siyonistlerin Cinayetleri Karşısında Zaruridir
İslami İran cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı Mahmud Vaezi, haydut ve terör rejimi İsrail'in Filistinlileri katletmesi ve Amerika'nın Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e intikal ettirmesine işaretle, bu gibi girişimler karşısında İslam dünyasının vahdetinin zaruri olduğunu söyledi.

Mahmud Vaezi, dün Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde, 60'dan fazla Filistinlinin şehadetinden dolayı taziyelerini bildirirken, Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak İslam ülkeleri liderlerini Filistinle ilgili olarak olağanüstü oturuma davet eden girişimini takdir etti.
 
Vaezi, İran ve Türkiye'nin çok sayıda ortak yönlerinin bulunduğunu belirterek bunun yanısıra, ikili ve bölgesel meseleler ve terörizmle sürekli bir mücadele  konusunda çok yönlü işbirliği ve diyaloğun devamının zaruri olduğunu bildirdi.
 
Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan da, terör rejimi İsrail'in Filistinlilere yönelik son cinayeti ve Amerika'nın büyükelçiliğini Kudüs'e intikal etmesinin kaygı verici bir durum olduğunu belirterek, 'bütün dünya müslümanları siyonistlerin bu girişimini kınamalıdır' dedi.
 
Türkiye cumhurbaşkanı, İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Ruhani'yi, İslam İşbirliği Teşkilatı liderlerinin yarın yapılacak  olağanüstü oturuma davet etti.
 
Erdoğan, Amerika'nın nükleer anlaşmadan çıkmasını da eleştirirken, bu durum Amerika'nın taahhütlerine bağlı kalmadığını ve de diplomasi için bir tehlike çanı olduğunu ayrıca bölgesel ve uluslararası barış ve işbirliği için de tehlike içerdiğini söyledi.
http://www.caferider.com.tr/vaezi--islam-dunyasinin-vahdeti-amerika-ve-siyonistlerin-cinayetleri-karsisinda-zaruridir_h21451.html