18-05-2018 tarihinde eklendi
Esad Putin ile Soçi'de Görüştü
Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Suriyeli mevkidaşi Beşar Esad ile Soçi kentinde Suriye'deki son gelişmeleri masaya yatırdılar.

Fransa Haber Ajansı'nın Soçi'deki Rus kaynaklardan aktardığına göre dün akşam yapılan görüşmede iki taraf Suriye'de terör grupların yenilgisi ardından istikrarın güçlendirilmesi yolları ele alındı.
 
Kremlin Sarayı'nın bildirisine göre yapılan görüşmede Esad Suriye'de durumun daha istikrarlı olduğunu, Şam yönetiminin anayasasının tedvin komitesine katılmak üzere Cenevre'ye temsilci gönderme niyetinde olduğunu belirtti.
İki lider ayrıca Suriye'de siyasi sürecin tamamlanması için daha fazla girişimde bulunma zaruretinin de altını çizdiler.
 
Görüşmede Putin de Suriye ordusunun teröristlerle mücadelede kazandığı zaferleri tebrik ederek, Suriye ordusunun teröristlere karşı başarıları ardından ve siyasi sürecin başlaması ile tüm yabancı güçlerin Suriye'den çıkması gerektiğini söyledi.
 
Putin ve Esad görüşmede ayrıca Rus firmaların Suriye'nin onarım çalışmalarındaki rolü hakkında da fikir teatisinde bulundular.
http://www.caferider.com.tr/esad-putin-ile-soci-de-gorustu_h21458.html