22-05-2018 tarihinde eklendi
Hekim: Milli Çoğulcu Hükümet, Irak'ın Gelecek Dönemin Çözümüdür
Milli Hikmet hareketi başkanı Seyyid Ammar Hekim, Milli çoğulcu hükümetin Irak'ın gelecek döneminin çözüm yolu olduğunu belirtti.

Sumeriye News'un bildirdiğine göre Seyyid Ammar Hekim dün BM temsilcisi Yan Kubiş ( Jan Kubis) ile görüşmede Irak seçimleri ve gelecek hükümetin kurulma konularını ele aldı.
 
Ammar Hekim yapılan görüşmede Irak halkının isteklerini ve umutlarını gerçekleştirebilecek hizmetkar bir hükümetin kurulmasına vurgu yaptı. 
 
Hekim ayrıca dün Irak cumhurbaşkanı yardımcısı ve el-Vataniye seçim ittifakı başkanı İyad Allavi ile de bir araya geldiği görüşmede her iki taraf geniş kapsamlı muktedir ve milli bir hükümetin kurulmasına vurgu yaptılar. 
 
Bu arada Irak seçimleri yüksek komisyonu, yapılan şikayetlerin incelenmesi sonucu ülkede parlamento seçimlerinde 103 seçim merkezinin sonuçlarını iptal ettiğini duyurdu.
 
Irak parlamento seçimleri 27 seçim ittifakı, 205 parti ve siyasi akımın katılımı ile 12 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Seçimde 6 bin 999 aday arasından 329 milletvekili seçildi.
 
       
http://www.caferider.com.tr/hekim--milli-cogulcu-hukumet-irak-in-gelecek-donemin-cozumudur_h21484.html