31-05-2018 tarihinde eklendi
Şam'dan Fırat'ın Doğusunda Sahte Kimyasal Saldırı Senaryosu Konusunda Uyarı
Kimyasal Silahların Yasaklanması Anlaşmasını uygulamak için kurulan Suriye Ulusla Komitesi, Fırat Nehri'nin doğusunda Suriye Demokratik Güçleri ve Amerikan askerlerinin kontrolündeki bölgelerden birinde sahte kimyasal saldırı olasılığı konusunda uyarıda bulundu.

Suriye Ulusal Komitesi yaptığı açıklamada gelinen noktada Amerikan askerleriyle işbirliği yapmakta olan ve IŞİD'in müttefiği teröristlerin bazı ailelere Suriye ordusu tarafından kimyasal saldırı yapılmış gibi numaralar ve hareketler yapmaları için bir Amerikan üssünde eğitim vermekle meşgul olduğunu bildirdi.
 
Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD’nin Suriye’deki edatları silahlı gruplarla işbirliği içinde hazırladığı kimyasal silah kullanma oyunlarının Suriye’yi hedef alma amaçlı Batılı planlar kapsamında geldiğini belirtti.
 
Lavrov Moskova’da düzenlenen uluslar arası bilimsel araştırmalar konferansında yaptığı konuşmada; geçen yüzyılın seksenli yıllarında ‘nükleer kış’ adı altında dehşet verici tahminler öne sürüldüğünü hatırlattı. Bu tahminlerin gerçekleşmediğini, bunun da iyi bir şey olduğuna dikkat çeken Lavrov; fakat yerine ‘Arap baharı’ adı verilen olayların gerçekleştirildiğini kaydetti. Lavrov acı veren bu olayların da maalesef yine kikle imha silahları meselesini ortaya koyduğuna dikkat çekti.
 
Kimyasal silahları yasaklama anlaşmasını hayata geçirme komitesinde yetkili bir kaynak dün ABD’nin ‘Demokratik Suriye Güçleri’ ve IŞİD’li azılı eski teröristlerle işbirliği içinde Suriye ordusu ve hükümetini suçlama amacıyla yeni bir kimyasal silah saldırısı oyunu hazırladıkları yönünde kesin bilgiler bulunduğunu belirtmişti.
http://www.caferider.com.tr/sam-dan-firat-in-dogusunda-sahte-kimyasal-saldiri-senaryosu-konusunda-uyari_h21529.html