01-06-2018 tarihinde eklendi
Kültür Haftaları, İran-Türkiye İlişkilerinin Gelişmesi Doğrultusunda Bir Adımdır
Türkiye'de düzenlenen "Uluslararası Ramazan Etkinlikleri”ne katılan İran’ın Ankara Büyükelçisi Taheriyanferd, Tahran-Ankara ilişkilerini değerlendirdi.

Bu sene Ankara’da Keçiören Belediyesi tarafından 9.'su düzenlenen “Uluslararası Ramazan Etkinlikleri”nde İran standı açıldı.
 
Ramazan etkinliklerine katılan İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taheriyanferd, Tahran-Ankara ilişkilerini değerlendirerek, “İran ve Türkiye arasındaki yakın ilişkiler her yönüyle gelişmektedir” dedi.
 
İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin çok başarılı olduğuna dikkati çeken Taheriyanferd, “Ramazan etkinliklerinde yapılan ortak program iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişiminde olan büyük bir adımdır” ifadesini kullandı.
 
İranlı yetkili, “Tahran- Ankara ilişkilerinin kapsamlı bir şekilde gelişmesi güvenlik ve istikrar açısından önemli bir role sahiptir” değerlendirmesini yaptı.
 
Her sene mübarek Ramazan münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsamında İran sanatı ve kültürünün tanıtımı için “İran Gecesi” başlıklı özel bir program hazırlandı. Dün akşam İran standında düzenlenen bu etkinlikte, resim ve müzik alanında İranlı sanatçılar eserlerini izleyicilere sunarken dini programlar yapıldı.
http://www.caferider.com.tr/kultur-haftalari-iran-turkiye-iliskilerinin-gelismesi-dogrultusunda-bir-adimdir_h21536.html