15-06-2018 tarihinde eklendi
Bayram Namazı ZCKM'ye Sığmadı! (Foto)
Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi inşaatında tarihi anlardan biri daha yaşandı. Ramazan Bayramı namazına 10 bini aşkın Ehlibeyt dostu iştirak edince Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük inanç ve kültür merkezi yetersiz kaldı!

İstanbul’un çeşitli bölgelerinden Ehlibeyt dostları bayram namazını Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün imamlığında kılmak için Zeynebiye’ye akın etti. Yediden yetmişe kadın erkek 10 binin üzerinde Ehlibeyt dostunun iştirak ettiği namazın kapalı bölümlerde kılınması planlanmıştı. Ancak yoğun ilgi nedeniyle inşaata sığmayan dev kalabalık kapalı alanın dışına taştı.
 
Dualarla başlayan programda Özgündüz'ün hutbesini dikkatle dinleyen katılımcılar, daha sonra hep birlikte bayram namazını eda ettiler. Namaz sonrasında okunan duaların ardından ZCKM inşaat alanından ayrılan Ehlibeyt dostları kapılara yönelince Hac manzaralarını andıran izdiham görüntüleri ortaya çıktı. 
 
Namaz sonrası birbirleriyle kucaklaşan binlerce mümin ve mümine, Zeynebiye Caddesi’nde yüzlerce metrelik kortejler oluşturdular.
 
Bayram namazı vesilesiyle ZCKM inşaatını yakından inceleme fırsatı bulan Ehlibeyt dostları bu büyük projenin bir an önce hayat bulması için katkılarını görevlilere sundular.
 
Hatırlatalım ki, bu namaz ZCKM'de kılınan onuncu bayram namazı oldu. Geçtiğimiz yıl da Ramazan ve Kurban Bayramlarının namazları da burada kılınmış; namazlara İstanbul'daki Ehlibeyt dostları büyük ilgi göstermişti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/bayram-namazi-zckm-ye-sigmadi-foto_h21578.html