30-06-2018 tarihinde eklendi
Mescid-i Aksa Hatibi Arapların Yüzyılın Anlaşmasını Onaylamaları Konusunda Uyardı
Mescid-i Aksa hatibi, Arap rejimlerinin ve bazı İslam ülkelerinin Yüzyılın Anlaşmasını onaylaması hakkında uyarıda bulunarak, bu planın Filistin meselesi için tehlikelerine değindi.

İkrime Sabri şu ifadelerde bulundu: ‘Yüzyılın Anlaşması hakkında siyasi görüşlerini açıklayanlar, bunun tehlikelerini anlamalıdır. Bu tehlikelerden biri, gelecekteki tüm müzakerelerden Kudüs şehrinin silinmesidir. Çünkü Amerika Başkanı Donald Trump, kendince Kudüs dosyasını kapatmıştır.
 
Bu anlaşmanın diğer bir tehlikesi de Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönme hakkının ortadan kalkmasıdır. Topraklara dönme hakkı yasal bir haktır ve bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Biz bu konuda ve Filistinlilere alternatif bir vatan belirlenmesi konusunda fetvamızı verdik.
 
Filistin topraklarında Siyonist yerleşkelerin kalması, Yüzyılın Anlaşmasının diğer maddelerinden biridir ve biz, Siyonist yerleşkelerin tamamen yasa dışı olduğunu ve gasp edilmiş topraklarda inşa edildiğini söylüyoruz.’
 
Mescid-i Aksa hatibi, gelecekte küçük Filistin devletinin başkentinin Ebu Deys kasabası olacağı yönündeki bazı açıklamalar hakkında şunları söyledi: ‘Kudüs, Filistin’in başkenti olarak kalacaktır ve bunun hiçbir alternatifi olmayacaktır.
http://www.caferider.com.tr/mescid-i-aksa-hatibi-araplarin-yuzyilin-anlasmasini-onaylamalari-konusunda-uyardi_h21652.html