10-07-2018 tarihinde eklendi
Suud Rejiminin Yemen’deki Cinayetleri Hakkındaki Son Rapor
Suud liderliğindeki koalisyonun, Yemen’de devam eden işgal girişimi ile ilgili olarak yayınlanan son raporda; 3 milyon Yemenlinin evlerini terk ettiği ve 14 bin kişinin de hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Yemen’de yapılan son araştırmalara göre; Suudi Arabistan’ın işgali sonrasında 3 milyon Yemenlinin ülkesinden kaçmak zorunda kaldığını ve aralarında 6 bin kadın ve çocuğun olduğu 14 bin Yemenlinin hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Aynı zamanda 23 bin Yemenlinin Suud rejiminin işgalinde yaralandığı ve bunların 500’ünün kadın ve çocuklardan oluştuğu ifade edildi.
 
Yemen’e ilişkin hazırlanan raporda diğer dikkat çeken bir rakam ise Suud rejiminin kutsal değerlere ne kadar önem verdiğini göstermekte. Suud rejiminin Yemen’de 900 adet cami ve ibadet yerlerini yok ettiği raporda yer almakta.
 
Son rakamlara göre, Yemen büyük bir insani felaketin eşiğinde. Uluslararası toplum, bölgedeki ve dünyadaki çıkarlarını kaybetme korkusuyla bu soykırım konusunda sessiz kalmakla birlikte büyük el-Hudeyde işgalinde de Suudi Arabistan'ın işgalci güçlerini ve koalisyonlarını desteklemektedirler.
http://www.caferider.com.tr/suud-rejiminin-yemendeki-cinayetleri-hakkindaki-son-rapor_h21698.html